Hrvatska
Rađa nakon jednomjesečne probe potpisao za Furnir

Rađa nakon jednomjesečne probe potpisao za Furnir

Autor: Krešimir Galić Photo: KK Furnir

Marićeve savjete sam u početku doživljavao kao 'pilanje', ali sada mi je jako zanimljivo učiti od njega.

Nakon gotovo jednomjesečne probe novi član Furnira je postao 24-godišnji krilni centar Duje Rađa. Prve košarkaške korake je napravio u KK Adriatic iz Splita, a  kao mladi igrač otisnuo se u SAD na školovanje gdje je na Elon University proveo tri i pol godine. Gotovo je bio odustao od aktivnog bavljenja košarkom, ali uz odricanje i rad tijekom nekoliko posljednjih mjeseci kroz pripremni period nametnuo se stručnom stožeru Dubravaša.

”Otkada sam stigao u Dubravu početkom kolovoza osjećao sam se dosta dobro. Treninzi su dosta intenzivni. Momčad je super na čelu s trenerom koji ima iskustvo i viziju kako voditi ovu momčad. Mislim da svi zajedno radimo jedan dobar posao. Prvih dana se vidjelo da smo stigli s različitih strana ali smo se brzo međusobno upoznali i kliknuli od najmlađih pa do Igora Marića kao najstarijeg. Što se tiče Marićevih savjeta prije sam to gledao kao određeno ”pilanje”, a sada mi je jako zanimljivo učiti od njega kao igrača koji je prošao bogatu karijeru i još uvijek aktivno igra” - kazao je Rađa, sin našeg proslavljenog igrača Dina Rađe.

Furnir će u sklopu priprema za novu sezonu vikend provesti u Sloveniji gdje će u subotu (Šenčur) i nedjelju (Polzela) odigrati dvije prijateljske utakmice.

Idućeg tjedna ih očekuje susret s Goricom, a generalka uoči početka sezone će biti Dubrava kup, 11. – 12.rujna na kojem će nastupiti Zabok, Bosco, Zapruđe i Furnir.