Time-out
Rađa o svojim počecima: 'Dvokorak sam broja korake naglas da ne zaje..., šta su oni vidili u meni?'

Rađa o svojim počecima: 'Dvokorak sam broja korake naglas da ne zaje..., šta su oni vidili u meni?'

Autor: Branko Tabak

Iskrenim riječima Dino Rađa piše o svojim trenerima. Petar Bezelj, Slavko Trninić, Pino Grdović.

Kako se bliži svečani trenutak 'ulaska' DIna Rađe u Kuću slavnih tako je proslavljeni hrvatski košarkaš na svom službenom Facebook profilu odlučio zahvaliti svima koji su svojim radom i savjetima, podrškom i ljubavlju sudjelovali u njegovoj uspješnoj karijeri. 


Uz Larryja Birda prvi su na red došli treneri koji su ga usmjeravali od njegovih početaka. Petar Bezelj, Slavko Trninić i Pino Grdović.

Prisjećajući se dolaska na prvi košarkaki trening Rađa je napisao:

- Moj prvi trener. Petar Bezelj. Kod njega san doša tamo negdi u 9. misec 1981. godine. Dosta kasno za današnje prilike. Sićan se ka danas prvih vježbi. Dvokorak san broja korake naglas da ne zajeben. Desni još kako, a livi ajme majko. Šta su oni vidili u meni neman pojma da me nisu potirali odma. Smotan, debeljuškast i nikakav, a već priko 14 godina. Svakako s njime je napredovanje išlo brzo. Prve utakmice, turniri, prvenstva. Društvo koje san upozna je bilo vrhunsko. Nakon treninga svi skupa na autobusnu stnicu i onda kako ko na svoju stranu doma. Nikad nas niko nije pribacija na trening osin busa. Sikire padale isto je bilo. Meni sedmica do treninga na Gripe, a sedamnajstica nazad od stare Slobodne.


Slavko Trninić i Pino Grdović s ugodom će dočekati Dinove riječi:

- Slavko Trninić. Jedan veliki dio mog uspjeha ide njemu. Usadija mi je radne navike šta mislin da je bija ključ svega. Još jedan detalj koji malo ko zna, a pisa san o njemu prije jedno misec dana. Ima je viziju i muda poslat dva starija visoka iz kluba da bi meni otvorija prostor inače bi bija otiša u Ameriku. Radili smo ka pasi 10 sati dnevno cilo lito. Pa sad izračunajte broj ponavljanja. Bukvalno 10 sati. Pet ujutro i pet popodne. Kad je otiša iz kluba nakon tri kola plaka san ka rodna godina. Njegova desna ruka Pino Grdović također zaslužan za dio priče. On je bija malo mekši od Slavka i rame za plakanje. Svakako fala obojici.