Europa i Svijet
Radončić vjeruje u Dončića

Radončić vjeruje u Dončića

Autor: Saša Ćirić

Mladi Crnogorac je bez dlake na jeziku.

Dino Radončić, perspektivni 19-godišnji reprezentativac Crne Gore, član je madridskog Reala već četiri godine. Aktualni europski prvak će ga u nadolazećoj sezoni posuditi San Pablu iz Burgosa, u kojem će imati puno veću minutažu no što bi imao u Realu. Ne rađa se svakog dana igrač klase Luke Dončića, koji je kao stariji maloljetnik ravnopravno igrao protiv najboljih europskih igrača. Svjestan je te činjenice i Radončić, pa ne čudi da je stao u obranu časti svog dojučerašnjeg suigrača.

Da stvar bude gora, na Dončića je paljbu osuo 14. izbor ovogodišnjeg drafta, Michael Porter Jr. Riječ je o mladiću kojeg često uspoređuju s Kevinom Durantom zbog nevjerojatne sposobnosti postizanja koševa s bilo koje pozicije na terenu, a mnogi stručnjaci su još za vrijeme srednjoškolskog obrazovanja predviđali da bi mogao biti u vrhu izbora. Nažalost, ozljede su ga omele u ranoj fazi karijere, pa su tek Denver Nuggetsi bili spremni zaigrati rulet s ovim momkom. Ukoliko se oporavi, bit će veliko pojačanje za klub koji je afirmirao još jednog velikog strijelca, Carmela Anthonya, a ako se to ne dogodi bit će i više no dobrodošao u Europi. Nadamo se da mu to neće biti ispod časti, jer očito ne respektira odveć košarkaše s ove strane Atlantika. Mladi Radončić je bar tako shvatio Porterov like jednog Instagram komentara o Dončićevoj precijenjenosti. Uzvratio je oštro:

Bit će zanimljivo pratiti rookie sezone, ali i karijere, Dončića i Portera. Što vi mislite, koji od ovih igrača će ostvariti veću karijeru?