Europa i Svijet
Hrvatska
Radošević sve bliži naslovu prvaka Njemačke

Radošević sve bliži naslovu prvaka Njemačke

Autor: Paulo Sarić

Sve je bilo gotovo do poluvremena.

Brose Baskets je ponovno bez većih problema slavio protiv Oldenburga rezultatom 76-88 i došao na korak do naslova prvaka Njemačke. Kao i u prvoj utakmici, sastav Mladena Drijenčića nije mogao parirati favoriziranim gostima. Ponovno je ključ bio u vrlo dobroj obrani koja je limitirala domaćina na tek 32 koša u prvom poluvremenu i dozvolila Euroligašu da vrlo rano izgradi dvoznamenkastu prednost.

Za razliku od prvog meča u kojem nisu postigli koš punih šest minuta, danas Oldenburg nije imao takvih problema te su u jednom trenutku čak i vodili. Na njihovu žalost bilo je to vodstvo od tek pola koša i to u drugoj minuti susreta. Nakon koša Kramera za 6-6, gosti su u potpunosti preuzeli kontrolu nad utakmicom. Momčad hrvatskog stručnjaka uspjela je prići i na 15-17, ali do kraja četvrtine su zabili tek jedan poen pa se gostujući sastav brzo odvojio. Tricom Fabiena Causeura u 12. minuti već su imali dvoznamenkastu prednost koja je praktički samo nastavila rasti do kraja susreta. Između 18. i 22. minute Oldenburg je upao u napadačku krizu što je Brose bez problema iskoristio. Serijom 0-9 otišli su na velikih plus 19 i riješili pitanje pobjednika. Do kraja susreta domaćin je uspio tek ublažiti poraz u posljednje tri minute susreta.

Francuski razigravač Fabien Causeur bio je najefikasniji u redovima pobjednika s 21 košem i šest skokova, dok je Nicolo Melli dodao 18 uz isti broj uhvaćenih lopti. Leon Radošević je odigrao skromnu partiju u kojoj je na parketu proveo tek šest minuta, bez statističkog učinka. Brian Quale bio je najefikasniji u redovima Oldenburga zabivši 19 poena uz šut 9/13, dok vrijedi istaknuti i nadahnutu partiju De Zeeuwa koji je zabio devet poena, ali i uhvatio 13 skokova.

Bamberg će priliku obraniti naslov njemačkog prvaka i potvrditi svoje sudjelovanje u Euroligi imati u nedjelju na svome terenu, s početkom u 17.15h