Hrvatska
Radovčić mora na operaciju, Gnjidić uskače u vatru

Radovčić mora na operaciju, Gnjidić uskače u vatru

Autor: Branko Tabak Photo: KK Cibona/Mihal Jacić

Problemi u Ciboni

Novi veliki problemi u svlačionici Cibone. Na jednom se treningu ozlijedio Krešimir Radovčić, organizator igre momčadi Gašpera Okorna.

Tek što se u momčad nakon duge pauze vratio talentirani Roko Prkačin Cibosi su ostali bez vrlo važne karike s kojom su krenuli u napad na naslov prvaka Hrvatske.

Ove sezone očekuje se velika i neizvjesna borba triju klubova za trofej najboljeg u zemlji. Uz Cibonu tu su još Split i Zadar, premda ne treba otpisati ni Cedevitu Junior koja je trenutačno u maloj rezultatskoj krizi s tri povezana poraza u Ligi za prvaka.

Takvu je krizu nedavno prošao i Zadar, no jako brzo se stabilizirao te upravo preko Cibone i Splita vratio formu i samopouzdanje i prvo mjesto na ljestvici.

Nakon minimalne pobjede na Gripama protiv Splita pomoćni trener Zadra Srđan Helbich je rekao kako je daleko odluka o potvrdi startne jedinice uoči početka doigravanja i kako će prvakom postati ona momčad koja u ludom ritmu utakmica na dvije fronte (ABA liga, HT Premijer liga) sačuva više svježine i bude imala manje ozljeda. S njegovim riječima složio se i splitski strateg Srđan Subotić.

Prvi koji su naletjeli na problem ozljeda su Zagrepčani, no dobro treneri znaju o čemu pričaju i koliko je teško sezonu bez rezultatskih amplituda i neplaniranih događaja poput ovakvih ozljeda izgurati do kraja.

'Krešimir Radovčić u utorak ide na operaciju šake. Stradala je metakarpalna kost. Postoji mogućnost povratka do kraja sezone, ali to je u fazi nagađanja. Nadamo se da će oporavak ići dobro i to je najvažnije', rekao je za tportal glasnogovornik Cibone Borna Brekalo.

Potvrdio je kako nema manevarskog prostora za dovođenje zamjene i kako će se tražiti unutarnje rezerve. To znači da će većina tereta pasti na leđa mladog Lovre Gnjidića koji je u studenom 2021. godine debitirao u dresu hrvatske reprezentacije kod bivšeg izbornika Veljka Mršića.

Trener Cibone Gašper Okorn do sada je Josea Vildozu najviše koristio na poziciji beka šutera. Nakon Radovčićeve ozljede i njega ćemo češće viđati kako s loptom u ruci predvodi napade Cibosa. Barem da se Gnjidić donekle odmori.

Bit će zanimljivo vidjeti kako će Gnjidić reagirati sada kada ne bi smjelo biti pritiska i straha od zamjene nakon jedne ili dvije pogreške. Ovo je za njega istovremeno velika odgovornost, ali i ogromna prilika koja ga može pretvoriti u lidera momčadi.

Podsjetimo, ovaj mladi igrač, u kojima mnogi vide i NBA potencijal, na prijelasku je sezona bio u središtu medijske pozirnosti zbog mogućeg odlaska u crnogorski Mornar i repova pokušaja tog transfera koji su se lomili na njegovim leđima. Sada će sve oči opet biti uprte u njega, ali zbog igre na parketu.