Hrvatska
Regija
FOTO: Rafal Cedevite pokosio Partizan

FOTO: Rafal Cedevite pokosio Partizan

Velika pobjeda protiv renomiranog protivnika.

U derbiju 11. kola ABA lige u dvorani “Aleksandar Nikolić” Partizan NIS je ugostio regionalnog viceprvaka ekipu Cedevite. Nakon izvrsnih 40 minuta momčad Jurja Zdovca je došla do vrijedne pobjede rezultatom 82-92 i, makar nakratko, zasjela na čelo regionalnog natjecanja.

 Utakmica je počela kako se samo poželjeti može - s puno trčanja, lijepih akcija i vrlo malo grešaka i slobodnih bacanja pa je ritam utakmice bio iznad ABA prosjeka. To je uz visoke postotke šuta dovelo do čak 47 postignutih poena nakon prve četvrtine. Jedan više postigla je Cedevita pa je na kraju bio rezultat 24-23 za Zagrepčane. U gostujućim se redovima posebno istaknuo Demetris Nichols s dvije trice i osam poena.

Brzo je Cedevita došla do pet koševa prednosti (25-30), ali seriju Vitamina prekida Williams-Goss tricom, a zatim idu dvije brze kontre Partizana koje zakucavanjima završava Stevanović. Seriju Crno-bijelih 9-0 zaključuje Miller sa slobodnih bacanja, nakon čega semafor pokazuje 34-30. No, prednost Beograđana je bila kratkog daha jer je Cedevita odgovorila s 2-10 i prešla u vodstvo. Domaćini su bolje odigrali u završnici poluvremena, pa se na odmor odlazi rezultatom 44-44.

Iako je druga četvrtina bila nešto siromašnija kvalitetom sasvim je sigurno da je ovo bilo jedno od najboljih poluvremena u ABA ligi ove sezone.

Nažalost, treći dio ove utakmice nije bio u prijašnjem ritmu. Obje su ekipe izgubile sigurnost u šutu, pa su do izražaja došle individualne kvalitete igrača. Jasno je da je takav tok igre više odgovarao gostima iz Hrvatske koji su se bolje snašli i pred posljednji dio utakmice vodili 62-67, a da Williams-Goss nije bio izuzetno raspoložen rezultat bi bio još nepovoljniji za tim trenera Nikolića.

FOTO: Partizan NIS

Upravo spomenuti Amerikanac otvara seriju Partizana od 6-0 kojom opet vraćaju rezultat na svoju stranu poslije nešto više od minute i pol igre u četvrtoj četvrtini. Cedevita je u međuvremenu napravila i pet faula te iskoristila bonus, a isto su učinili i domaćini koju minutu kasnije, pa su obrane izgubile na agresivnosti. Naredne tri minute obije su ekipe uspijevale držati visok postotak šuta,  sve do nekih pet i pol minuta prije kraja utakmice kada je napad Partizana stao, a Markota i Krušlin pogađaju za 71:77 Cedevite što je primoralo Miroslava Nikolić na minutu odmora. No, ni to mu nije pomoglo, pa Cherry odvodi Vitamine na plus osam.

Zahvaljujući dalekometnim pokušajima hrvatskog prvaka, Partizan se prišuljao na minus tri (76-79), a onda dolazi do momenta koji je možda riješio cijeli meč. Cedevita je izgubila loptu, ali Miller se spetljao u čistoj kontri, udario loptu nogom, i vratio je u gostujući posjed. Cherry je iskoristio poklon i tricom sa skoro devet metara odveo svoju momčad na plus šest.

Ukić i Musa su stavili po još jedan dalekometni šut i zaključali ovu odličnu utakmicu u kojoj je prevagu donijela strašna Cedevitina trica. (15 od 31).

Najzaslužniji za pobjedu svog tima bili su Ukić s 23 poena i šest asistencija te Džanan Musa sa 16 koševa, dok su kod poraženih bolji od ostalih bili Amerikanci Williams-Goss s 25 i Miller s 15 poena.