Hrvatska
Ragusa uvjerljivo krenula u obranu naslova

Ragusa uvjerljivo krenula u obranu naslova

Autor: ŽKK Split Photo: ŽKK Split

Slavlje na Gripama.

Prošlosezonski prvak, ekipa Raguse pokazala je već u 1.kolu da ima ambicije ostati na tronu Premijer lige i potpuno je zasluženo pobijedila domaći Split 53-73, posebno dominirajući u skoku i odličnoj obrani, limitirajući domaću ekipu na svega 25% ukupnog šuta.

Svega 34 indeksna poena (valorizacija) nisu bila dostatna da se Split uhvati u koštac s Ragusom.

Utakmica je bila izjednačena do 15. minute, a onda se Ragusa serijom 10:0 brzo odvojila i do kraja utakmice održavala stečenu prednost.

Ragusa je do pobjede došla ekipnom igrom. Prva među jednakima bila je Martina Kujundžić, ovosezonska akvizicija ekipe iz Dubrovnika.

Kod domaće ekipe nitko nije ostvario valorizaciju 10 pa to najbolje govori o učinku na ovoj utakmici.

IZJAVE:

Mihaela Vujčić – trenerice ŽKK Split

‘Čestitke protivniku na pobjedi, iskoristili su otvoreni šut za tri i bile su agresivnije u skoku i tu su nas nadjačali. Pohvale mojim curama za obranu i za borbu do zadnje sekunde, prva je utakmica i još uvijek se uigravamo u nekim napadačkim elementima tako da će i taj dio nadoći.’

Tea Turić –  igračica ŽKK Split

‘Prije svega, čestitala bih Ragusi na pobjedi u ovoj utakmici.  Što se tiče naše igre, dobro smo otvorile susret, jedan period smo čak bile i u vodstvu. Nažalost, deficit u skoku u kombinaciji s lošim napadačkim danom koštao nas je ravnopravne borbe za pobjedu. Kao ekipa smo dale sve od sebe do kraja utakmice i na tome čestitam svojim suigračicama. Uvjerena sam kako ćemo biti sve bolje u sljedećim utakmicama’.

Tea Ivanišević – igračica ŽKK Ragusa

‘Zadovoljna sam i svojom igrom i igrom cijele ekipe. Čestitam Splićankama na dobroj borbi i mojim curama na pobjedi.’

Cvetana Matić –  trenerica ŽKK Ragusa

‘Prvi mačići se u more bacaju. Nismo se još posložile kako treba, mladi smo, uigravamo se. Kako je igra išla dalje borbenošću i agresivnošću smo digle rezultat. Ima stvari na kojima trebamo poraditi. Zadovoljna sam da smo ligu otvorile s pobjedom. Idemo dalje raditi, nadam se da će biti uspješno’.