Hrvatska
Rahimić uoči Zaboka: Želimo dokazati da utakmica s Hermesom nije pokazala naše pravo lice

Rahimić uoči Zaboka: Želimo dokazati da utakmica s Hermesom nije pokazala naše pravo lice

Autor: Saša Ćirić

Šibenčani poručuju, Zabočani neka čuju.

Duga sezona prošarana prisilnim odmorima zbog epidemioloških protokola uzima svoj danak iz dana u dan. Brojne ozljede rezultat su pretrpanog rasporeda, neurednog trenažnog procesa, svih faktora koji proizlaze iz velikih opterećenja za tijelo prosječnog sportaša. Ako itko na svojoj koži zna najbolje kako je, to je momčad Šibenke. U skraćenoj rotaciji gotovo svi igrači osjećaju neke tegobe. No, prvenstvo je pri kraju, treba stisnuti zube i izvući maksimum u finišu sezone. Jedna od utakmica koje mogu puno toga zaključiti je sutrašnji derbi donjeg dijela kostura doigravanja u kojem Narančasti gostuju u Zaboku. Malo je tajni između ovih suparnika, kaže šibenski strateg Dženan Rahimić.

Susrećemo se sa Zabočanima već četvrti put u ovoj sezoni; mi smo imali malo više uspjeha u prvenstvu, oni u Kupu. Poput nas, i oni igraju toplo-hladno. U posljednje tri utakmice ostvarili su dvije dobre pobjede uz, moram istaknuti, jako dobru igru, dok su prije toga bili u negativnom nizu. Po svim pokazateljima to je momčad vrlo slična nama, uostalom, izravno se borimo za razdiobu posljednje dvije pozicije koje vode u doigravanje. Bit će teško, imaju 7-8 pravih, iskusnih prvoligaških igrača uz recentno pojačanje na visokim pozicijama u obliku Miše Diminića. On daje određenu kvalitetu i popunjava prazninu pod obručem nastalu odlaskom Mladena Primorca, tako da očekujem veliku borbu i veselim se toj utakmici. Odigrali smo nešto slabiju utakmicu protiv Hermesa, toga smo svi svjesni, a vjerujem da momci jedva čekaju pokazati i dokazati da to nije bilo naše pravo lice. 

Što se tiče našeg zdravstvenog kartona, situacija je već poznata. Već duže vrijeme ne možemo računati na ozlijeđenog Andabaku, a u procesu oporavka su Ivan Gulin i Bruno Solomun (koji je u međuvremenu postao otac, op.a.). Neke sitne tegobe sa zglobom osjeća i mladi šuter Ivan Živković, tako da ćemo morati još jednom posegnuti za dva juniora da popunimo broj za putovanje u Zabok.


Svoje mišljenje je dao i branič Domagoj Šarić, koji je jučer proslavio 22. rođendan.

Zabok je ozbiljna momčad s kojom se već dobro poznajemo - u prvenstvu smo igrali dvaput, pri čemu smo mi upisali dvije pobjede, dok su oni slavili u Kupu, kad smo mi bili nekompletni. U dobrom su ritmu, a na postavu s početka sezone je dodan branič Eyassu Worku, koji je svakako veliko pojačanje za njih. Iako će im nedostajati ozlijeđeni Gabrijel Marić, i mi imamo svojih problema. Tako reći, niti jedan trening u ovom tjednu nismo odradili u punom sastavu, stalno nas muče neke sitne ozljedice, ali vjerujem da možemo pružiti dobru partiju i nadati se pobjedi.

Utakmica Zabok - Šibenka se igra sutra u 19:00 u gradskoj sportskoj dvorani u Zaboku.