Hrvatska
Rajić i Perić odveli Hermes do vrlo bitne pobjede protiv Vrijednosnica

Rajić i Perić odveli Hermes do vrlo bitne pobjede protiv Vrijednosnica

Autor: Teo Cilar

Hermes se izjednačio s Vrijednosnicama na šest pobjeda i u borbi je za doigravanje.

Hermes Analitica ostvarila je izuzetno važnu pobjedu protiv Vrijednosnica iz Osijeka. Pobjeda ima dvostruki značaj jer su pobjegli od zone ispadanja za dvije pobjede, a ujedno su se izjednačili na osmom mjestu s Vrijednosnicama koje vodi u doigravanje.

Hermes Analitica-Vrijednosnice Osijek 82:76 (24:20, 15:18, 23:19, 20:19)

Kompletna statistika utakmice

Domaćini su bolje krenuli u susret i konstantno su bili u vodstvu koje je variralo od jednog do pet poena razlike u prvih šest minuta susreta. Nešto kasnije, na minutu i pola do kraja prve dionice poenima Julijana Rajića i Brune Perića Hermes je poveo s 24:16, ali tu su stali, a Vrijednosnice s četiri poena u nizu Aljoš Šarca zaključuju četvrtinu koja je završila rezultatom 24:20. 

Nakon dvije minute u drugom periodu, Hermes je opet poveo s osam poena prednosti što je bila najviša prednost u prvom poluvremenu. Iduće minute bile su na strani gostiju, a s dvije trice u nizu Nick Tomsicka, Vrijednosnice poravnavaju rezultat na 33:33, a malo kasnije tricom Arijana Došena po prvi puta na utakmici vode s 37:38. Hermes je na poluvrijeme ipak otišao s vodstvom 39:38. 

Treću četvrtinu Hermes je otvorio s puno boljom igrom i po prvi puta na utakmici odlazi na dvocifrenu prednost 50:40 poslije polaganja Hrvoja Garafolića. Vrijednosnice su uspjele smanjiti na četiri poena minusa, ali odmah je stigao odgovor domaćih i bijeg na plus devet. Kako se igralo na "refule" završnica četvrtine je pripala gostima koji su smanjili na pet poena minusa uoči posljednje dionice. 

Odmah na startu posljednje četvrtine gosti dolaze na 62:60, ali bilo je to najbliže što su uspjeli doći. Domaćini u nastavku četvrtine puno bolji, odlaze na 79:68 na tri minute do kraja i nisu dopustili Vrijednosnicama da zaprijete. Tek su u posljednja dva napada na susretu smanjili na konačnih 82:76.

Hermes su predvodili Rajić s 23 poena i 10 skokova te Perić s 20 poena, 7 asistencija i 3 skoka. Kod gostiju Došen 14 poena, 3 skoka i dva asista dok je Šarac ubacio 12 uz 5 asistencija.