Hrvatska
Rajković nakon poraza od Cedevite: S tri-četiri tehničke na našu štetu nismo mogli nikako igrati

Rajković nakon poraza od Cedevite: S tri-četiri tehničke na našu štetu nismo mogli nikako igrati

Autor: KK Cedevita

Šesta pobjeda Cedevite u HT Premijer ligi.

U šestom kolu HT Premijer lige Cedevita je u Košarkaškom centru Dražen Petrović svladala Adria Oil Škrljevo 86:79 te je i dalje bez poraza u domaćem prvenstvu. 

Momčad trenera Ivana Kapova prvu je četvrtinu završila s vodstvom 29:12. Međutim, gosti su već u 22. minuti tricom Ivana Kučana poveli 45:42. U zadnju četvrtinu Cedevita je naposljetku ušla s vodstvom 59:57. Polaganjem Coreya Spencea Škrljevo je potom izjednačilo na 59:59, no domaćini su onda uz dva poena Domagoja Bošnjaka i pet poena mladog Matea Vidovića napravili seriju 7-0.

Gosti su kasnije dolazili na tri i četiri poena zaostatka, no kad su Cedeviti trebali poeni da spriječi preokret tu su bili Bošnjak i Toni Perković.

U dresu pobjednika Bošnjak je upisao 22 poena i sedam skokova, Tyler Wideman ubilježio je 17 poena i devet skokova, Perković 14 poena i šest asistencija, a Andrija Ćorić 13 poena i četiri skoka.

Na strani Adria Oil Škrljeva 19 poena ubacio je Achraf Yacoubou.

Cedevita – Adria Oil Škrljevo kompletna statistika

Ivan Kapov, trener Cedevite:

"To je mlada ekipa koja, normalna stvar, ima pravo na greške i to je sastavni dio njihovog odrastanja. Ja im još jednom moram čestitati. Zbilja su nevjerojatni. Ovo je druga utakmica u kojoj su ušli u 'fight'. Nisu odustajali. Nakon što su izgubili veliku razliku, ponovno su se digli, tako da im svaka čast."

Domagoj Bošnjak, bek Cedevite: 

"Teška utakmica. Super smo otvorili i sve, a onda smo ušli u krizu. Izgubili smo neke glupe lopte i vratili ih u životu. Na kraju je opet sve bilo stani-pani, ali na kraju smo to uspjeli izvući i dobiti. To nam se već drugu utakmicu događa. To je nedostatak Tonija Katića, ali moramo se snalaziti kako znamo i to je to. Idemo dalje, imamo 6-0."

Damir Rajković, trener Adria Oil Škrljeva: 

"Nakon loše prve četvrtine, u drugoj smo se vratili i doveli utakmicu u egal. U drugom poluvremenu smo igrali koš na koš. Ušli smo u ono što smo htjeli, u tvrdu utakmicu. Međutim, s tri-četiri tehničke na našu štetu mislim da nismo mogli nikako igrati i to nas je poremetilo na kraju, gdje smo još imali možda mogućnost da utakmicu vratimo u našu korist."