Hrvatska
Rajković uoči Cibone: Želimo utakmicu održati zanimljivom

Rajković uoči Cibone: Želimo utakmicu održati zanimljivom

Autor: Duje Jurić

Zeleni nakon Cibone idu na Zadar i Goricu.

Košarkaši Adria Oil Škrljeva i Cibone zaostalim susretom 7. kola HT Premijer lige odigranim 30. prosinca sada već prošle godine, zatvorili su sportsku 2020. godinu. Cibona je nakon izjednačenog prvog dijela u nastavku došla do plus 28 i sigurne pobjede 93:65. 

Devetnaest dana kasnije u Domu Dražena Petrovića na rasporedu je novi sraz Vukova i Zelenih. Kladioničari su već odredili pobjednika, jer nakon +28 na Mavrincima Cibona je apsolutni favorit u susretu 18. kola  HT Premijer lige. Pogotovo jer je za razliku od prosinačkog susreta jača za Markotu, Reynoldsa i Planinića.

Cibosi se vračaju iz još jedne izolacije zbog koronavirus i dočekuju Zelene dan nakon susreta sa Mornarom u ABA ligi. Za „zelene“ će to biti prva utakmica nakon 12 dana i pobjede u Zaboku, a za aktualne prvake prva ligaška u novoj godini.

Adriu Oil Škrljevo u naredih 10 dana čekaju tri jaka protivnika, jer nakon nedjeljnog susreta sa Cibonom u srijedu, 20. siječnja na Mavrince stiže Zadar, a potom u utorak 26. i Gorica.

- To je nama ključ. Da se kroz ove utakmice dignemo, da se igrači koji se traže uhvate formu, da steknu dodatno samopouzdanje, da i mi malo proširimo roster, kaže trener Adria Oil Škrljeva Damir Rajković. 

- Pokušat ćemo bolje odigrati nego onda kada smo igrali na Mavrincima, da ne padnemo nakon dvije četvrtine. Neću reći da želimo čitavo vrijeme biti u egalu, ali želimo održati utakmicu zanimljivijom. Osim toga, želimo se dokazati i pokazati nešto više, a i pripremamo se za one utakmice koje su nama vrlo bitne na kraju drugog dijela. Sada imamo Cibonu, u srijedu na Mavrincima Zadar, nakon toga nam dolazi Gorica, to su tri vrlo jake utakmice, ali nakon toga nas očekuju utakmice kojima ćemo definirati taj plasman pred ulazak u treći krug. To je nama vrlo bitno, pokušat ćemo dohvatiti šesto mjesto da bismo imali bolji ritam u trećem krugu. Želimo napredovati iz dana u dan, biti što bolji, mislim da to imamo, zaključuje Rajković.

Škrljevčani su također napravili jedan mini pripremni ciklus minulih dana, iskoristili su ovu nenadanu pauzu da se malo osvježe i pripreme za ono što ih očekuje u završnici prvog dijela.

Ljubitelji Zelenih imaju dvije opcije kako pratiti susret sa Cibonom. Putem HKS TV-a ili putem radio prijenosa na valu Radio Korza. (Sutota, 19 sati). 

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore