Hrvatska
Rajkovićeva ekipa u dobrom ritmu: Peta u nizu

Rajkovićeva ekipa u dobrom ritmu: Peta u nizu

Autor: Duje Jurić

Škrljevo lako preko Hermesa.

Košarkaši Adria Oil Škrljeva došli su u utakmici 23. kola HT Premjer lige do pete pobjede u nizu, pobijedivši na Mavrincima Hermes Analiticu 83:57. Ovom pobjedom Zeleni su zadržali šesto mjesto i nastavili lov za petim mjestom i Sonik Punatmikom.

Posljednja ekipa na ljestvici HT Premijer lige pokazala se kao odličan takmac na otvaranju trećeg dijela HT Premijer lige. Četa trenera Zvonimira Mravka još jednom je pokazala da voli igrati na Mavrincima. U prvih deset minuta postavili su se čvrsto, pa je Adria Oil Škrljevo na isteku prve četvrtine imao samo plus tri 19:16. Zelene je svojim koševima držao Arkim Robertson, koji je strpao 9 koševa, dok je Ivan Vrgoč postigao četiri. Za Hremes Analiticu pet je igraća pogađalo koš.

Početak drugog perioda igre u znaku je domaće ekipe, koja nakon što je u tri navrata imala po šest razlike u  15' prvi puta odlazi na plus sedam 28:21. Trener Damir Rajković u drugoj četvrtini u igru je poslao Frana Pilepića, koji je u drugih deset minuta postigao 12  koševa od čega dvije trice. S druge strane sa tri trice parirao mu je Ivan Mileković. Na velik  odmor otišlo se prednošću Adria Oil Škrljeva od plus osam 39:31, nakon što su krajem devetnaeste minute imali plus jedanaest 39:28.

Čvrsti Analitičari se ne daju, pa nakon što je domaćin otišao na plus deset 43:33 u 22', gosti se ponovno vračaju na minus šest u 25' i rezultat 46:40. Na isteku tridesete minute na semaforu stoji 55:49 za Zelene.

Utakmica je odlučena tek u posljednjih deset minuta. Škrljevo pogađa sve pa se razlika počela penjati, do visokih 28 razlike 83.55 u 39'. I na ovoj utakmici najučinkovitiji kod Adria Oil Škrljeva bio je Robertson koji je pogodio 19, dok je Fran Pilepić zabio 16 koševa. Kod gostiju najučinkovitiji bili su Mileković sa 14 i Franko kalpić sa 13 postignutih koševa.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore