Regija
Ramljak i Šutalo vodili Zrinjski do pobjede protiv Rogaške

Ramljak i Šutalo vodili Zrinjski do pobjede protiv Rogaške

Autor: Teo Cilar

Tri bivša košarkaša KK Zadar bili su najbolji pojedinci na susretu.

Neizvjesna utakmica otišla na stranu Zrinjskog protiv Rogaške rezultatom 81:75. Obje momčadi sada su na četiri pobjede i pet poraza kao i košarkaši Splita.

Zrinjski Mostar-Rogaška 81:75 (19:14, 24:22, 17:20, 21:19)

Kompletna statistika utakmice

Tri bivška košarkaša Zadra danas su bili najzapaženiji pojedinci utakmice između Zrinjskog i Rogaške. Odlični Marko Ramljak s 19 poena, 5 skokova, 5 asistencija i 4 osvojene lopte i valorizacijom 31 te Marko Šutalo s 15 poena i dvije osvojene lopte predvodili su Zrinjski. Ivan Batur bio je najbolji kod Rogaške s 19 poena i 8 skokova uz valorizaciju 26.

Zrinjski je u prvoj četvrtini krenuo puno bolje i došao do vodstva 15:6 tri minute do kraja prvog perioda, a na 1:19 do kraja imali su i dvocifrenih 19:9. Do kraja četvrtine domaći više nisu poentirali, a Rogaška preko Mitje Nikoliča radi seriju 5:0 za 19:14. 

Nakon dvije i pola minute igre u drugom periodu i zakucavanja Ramljaka, Zrinjski ima najviših 30:17. Tu prednost nisu uspjeli zadržati do kraja prvog poluvremena jer su gosti zaigrali nešto bolje i smanjili na minus sedam. 

Treća četvrtina je bila vrlo neizvjesna, gosti su ganjali domaćine, u nekoliko navrata su došli na zaostatak od dva koša minusa, ali povesti nisu uspjeli, sve do nešto manje od dvije minute do kraja perioda kada Batur ubacuje tricu za vodstvo 55:56. Bilo je to prvo vodstvo gostiju još od samog početka susreta. Ramljak nije dopustio da gosti dugo ostanu u vodstvu već je do kraja četvrtine odveo svoju ekipu na plus četiri.

Zrinjski je u prve tri minute posljednjeg perioda došao do devet poena razlike, ali gosti su se vratili na minus četiri u nekoliko navrata, pa tako na 47 sekundi do kraja susreta, ali bliže od toga nisu mogli pa je pobjeda zasluženo ostala u Mostaru.