Hrvatska
Mršić: Ramljak je na poziciji krilnog centra napravio dobar posao

Mršić: Ramljak je na poziciji krilnog centra napravio dobar posao

Autor: Paulo Sarić

Nakon pobjede protiv gradskog rivala trener domaće momčadi je zadovoljan, no svjestan težine posla koji ga očekuje u četvrtak, došao pred novinare...


- Odigrali smo dobru utakmicu i zasluženo pobijedili. Napravili smo ono što smo željeli, a to je da se vratimo u Dom Dražena Petrovića u četvrtak na petu utakmicu. Došlo je to toga da nam je bilo ili pobijediti ili je gotova sezona, a takva situacija izvlači maksimalnu energiju. Cijelu godinu treniramo dobro i dečki su pokazali karakter.

Kroz čitavu seriju se pokazuje da na kraju susreta imamo više energije. Kraj treće utakmice smo dobili 13 razlike, prvu utakmicu smo dobili 18 razlike u zadnjoj četvrtini, dok je ona u drugoj utakmici bila u egalu.

Cibona je dobra momčad. Iskusna. Puno iskusnija od nas i puno napaljenija je ušla u finale. Mi smo cijelo vrijeme igrali bitne utakmice, a oni su se čuvali za kraj sezone i u ovom finalu vide njezin spas. Mi smo bili u svim finalima, igrali smo finale kupa Hrvatske i finale ABA lige, a sada smo i u finalu prvenstva. To uzrokuje veliku fizičku i psihičku potrošnju. U svim tim utakmicama smo imali veliki pritisak, morali smo dobiti, i to je ostavilo traga – kazao je Mršić.

Upitan je li korištenje Marka Ramljaka na poziciji krilnog centra bilo uvjetovano nuždom i situacijom u kojoj je njegova momčad oslabljenja neigranjem sva tri krilna centra trener Mršić je odgovorio:

- Nije samo iz nužde. Nakon treće utakmice smo morali nešto napraviti da dobijemo više energije i da potrošimo jednog igrača na Šakiću i spriječimo da se razigra. On je bitan igrač u Ciboninim redovima, dosta puta prenosi loptu i kada ga čuva naš visoki igrač lagano dolazi naprijed. Da bismo Tomasa mogli više koristiti na trojci, što nam dalje bolju obranu, odlučio sam se na taj potez. Odradio je jako dobar posao, imao je šest skokova i podredio se momčadi. Procijenio sam da imamo više energije tako nego u postavi sa dvije petice – zaključio je trener pobjedničke momčadi.