Hrvatska
Regija
Ramljak šutevima 'uništio' Široki i donio Zrinjskom prvi trofej u sezoni

Ramljak šutevima 'uništio' Široki i donio Zrinjskom prvi trofej u sezoni

Autor: Jabuka.TV Photo: Jabuka TV

Košarkaši Zrinjskog pobjedom 81:71 na Pecari protiv košarkaša Širokog, osvojili su Kup Herceg Bosne.

Preko 2.000 tisuće ljudi došlo je ispratiti ovaj susjedski derbi između vodećih momčadi u prvenstvu BiH, a sigurno je bilo više razloga za to. Igrači obje momčadi su im uzvratili dobrom, kvalitetnom i borbenom igrom, kad je riječ o domaćima barem u prvom poluvremenu, javlja Jabuka.tv. 

U prvih 20 minuta, gledatelji su mogli vidjeti dosta dobrih akcija i poteza, a poluvrijeme je proteklo u prilično efikasnom tonu, gdjesu obje momčadi pokazale solidan šut izvana.

Širokom je pripala prva četvrtina uz rezultat 27:22. Širokobriježani su uz dobar šut izvana postigli i nekoliko laganih poena iz brze tranzicije, pa su u određenim trenucima znali otići i na 7 razlike, ali Mostarci bi se vraćali preko šuta za tri poena.

Drugu četvrtinu su nešto bolje odigrali Plemići pa su smanjili prednost Širokobriježana, a pred sami kraj druge četvrtine su prešli i u vodstvo kod rezultata 39:37. Na kraju je ova četvrtina pripala Mostarcima koji su postigli u njoj 19, a primili 14 koševa, pa se na poluvrijeme otišlo s rezultatom 41:41.

Zrinjski otvara puno bolje drugo poluvrijeme, pa se nakon nekoliko tehničkih pogrešaka u napadu domaćih, Mostarci odvajaju na 6 razlike na početku treće četvrtine. Široki se u nekoliko navrata približio, ali je Zrinjski održavao stečenu prednost, i ovu četvrtinu dobio čak 10 razlike, pa je četvrta četvrtina započela rezultatom 65:55 za goste. Povećanju prednosti Zrinjskog prethodilo je i nekoliko diskutabilnih sudačkih odluka, ali one nisu bile odlučujuće za konačan rezultat.

Tricama Marka Ramljaka Zrinjski održava i povećava svoju prednost na početku četvrte četvrtine. Bezidejan i spor napad Širokog je također pomogao povećanju prednosti Zrinjskog, a ako se tome pridoda velik broj tehničkih pogrešaka Širokobriježana, onda nije čudno zašto je pobjeda za domaćina u ovom susretu bila sve teži zadatak kako se susret bližio kraju.

Kao konačan rezultat ispostavio se 81:71 za goste iz Mostara, pa je tako Zrinjskom pripao trofej Kupa Herceg Bosne, a Mostarci su na ovaj način izborili i sudjelovanje na završnici Kupa BiH “Mirze Delibašića”.

Najbolji u redovima Širokog na bili su Mateo Drežnjak sa 15 koševa, odnosno njegov brat Dario Dreežnjak i Goran Filipović sa po 14.

Kod Zrinjskog najbolji je bio Marko Ramljak koji je svojim šutevima u drugom poluvremenu uništio Širokobriježane. Na kraju je postigao 20 koševa, a jako dobri su bili i Todorović i Milićević sa po 18 poena.