Hrvatska
Ramljakova krađa i Nicholsova trica ugasili Cibonine nade u preokret

Ramljakova krađa i Nicholsova trica ugasili Cibonine nade u preokret

Autor: KK Cedevita

Cedevita izjednačila u Draženovom domu.

U drugoj utakmici finalne serije doigravanja HT Premijer lige Cedevita je u Košarkaškom centru Dražen Petrović pobijedila Cibonu 82:73 i izjednačila seriju na 1-1. Momčad Jure Zdovca zasluženo je slavila i vratila prednost domaćeg terena. Gosti su vodili većinu utakmice, a posljednji put na utakmici domaćini su prednost imali kod rezultata 16:14.

Nitko se na početku nije značajnije odvajao dok Cedevita nije napravila seriju 9-0 i na 36 sekundi do kraja povela 25:16. Zadnji napad u prvoj četvrtini odlično je odigrao Ukić. Krenuo je jedan na jedan protiv Karla Uljarevića, na dva metra od koša se fantastično okrenuo i zabio za 27:19 prednost Cedevite.

Kad je Ukić u 13. minuti pogodio tricu, prednost gostiju bila je 37:24. Zdovc je nešto kasnije pozvao timeout jer se Musa u napadu poskliznuo, a Domagoj Bošnjak je tricom Cibonu približio na zaostatak 29:37. Došli su domaćini i bliže, na zaostatak 31:37, no Cedevita je na to odgovorila serijom 8-0, a prvo poluvrijeme momčad Jure Zdovca naposljetku je završila s prednošću 50:39.

U prvom poluvremenu za Cedevitu je Ukić zabio 13, a Cherry 12 poena. Valja istaknuti i da su gosti u prvih 20 minuta za tricu šutirali 7/15.

Tricom Marina Rozića Cibona se u 23. minuti približila na -6 (46:52), no Cedevita je sa 6-0 opet otišla na dvoznamenkastu prednost. U 26. minuti Krušlinu je dosuđena četvrta osobna pogreška. Zdovc je umjesto njega uveo Ramljaka, a kad je Marko Tomas na 3:15 min. do isteka treće četvrtine pogodio tricu za 54:63 zaostatak domaćina trener Cedevite pozvao je i timeout.

Uoči posljednjih 10 minuta rezultat je bio 67:59 za Cedevitu, kod koje su nakon prve tri četvrtine po četiri osobne imali Krušlin, Nichols, Musa i Ramljak.

Nakon što je Damir Markota na asistenciju Džanana Muse na 7:05 min. do kraja utakmice zabio tricu iz lijevog kuta, Cedevita je imala komotno vodstvo 76:62. Međutim, prije toga je Will Cherry izašao zbog ozljede, a za Cedevitu su zaredali problemi u napadu. Domaćini su počeli smanjivati zaostatak, Musi je suđena peta osobna (u napadu), Markota je nagazio aut liniju, Karlu Žganecu je suđen faul u napadu, Ivan Ramljak je promašio tricu, onda ju je promašio i Roko Ukić, Ramljak je zatim promašio i dva slobodna bacanja, a na 80 sekundi do kraja još jednu tricu promašio je i Filip Krušlin. U tom trenutku vodstvo Cedevite istopilo se na +6 (76:70) i momčad Jure Zdovca grčevito se borila da zaustavi navalu Cibone.

Međutim, dva ključna poteza potom su napravili Ramljak i Demetris Nichols. Prvi je presjekao dodavanje Cibone kod izvođenja auta ispod Cedevitinog koša, a drugi je na 36.8 sekundi do završetka utakmice iz desnog kuta pogodio presudnu tricu za 79:70 vodstvo Cedevite.

U odnosu na prošlu utakmicu za Cedevitu je zaigrao Andrija Stipanović, kojeg je Jure Zdovc odmah stavio u prvu petorku. Stipanović je utakmicu završio s 15 poena i devet skokova i pokazao je koliko je važan igrač Cedeviti, pogotovo zbog obrane na Luki Žoriću.

Prvi strijelac Cedevite s 20 poena i pet skokova bio je Cherry, Ukić je zabio 15 poena kao i Stipanović, a 11 poena ubacio je Nichols.

Na strani Cibone po 13 poena zabili su Žorić (7 skokova) i Dominic Gilbert.

Cibona – Cedevita kompletna statistika