Hrvatska
Rančić nakon uvjerljive pobjede Ribole: Za tjedan dana očekujem puno bolje izdanje

Rančić nakon uvjerljive pobjede Ribole: Za tjedan dana očekujem puno bolje izdanje

Autor: KK RIbola Kaštela KK Ribola Kaštela Photo: KK Ribola Kaštela

Jedanaesta pobjeda

Lagan put do nove prvenstvene pobjede imali su Igrači Ribole Kaštela koji su u 18. kolu Prve lige stigli i do svog 11. slavlja. Ionako (pre)mlada ekipa Mladosti stigla je u Kaštela znatno oslabljena, bez nekoliko glavnih nositelja igre pa je ovaj dvoboj od prve do posljednje minute bio 'jednosmjerna ulica'. Bila je to ujedno i idealna prilika da trener domaćih ne koristi igračke usluge dvojice veterana, Delaša i Kedže, te da ponudi puno više minuta igračima sa samog 'kraja klupe'.

Nakon početnih 2-2 Ribola radi veliku seriju 15-0 i praktički u najranijoj mogućoj fazi rješava pitanje pobjednika ove utakmice. Na poluvrijeme se otišlo s okruglih 20 poena viška, da bi u nastavku gosti uspjeli smanjiti zaostatak, ali je on konstantno ostajao dvoznamenkast.

Na kraju realnih +18 u jednoj od najkraćih, ako ne i u najkraćoj utakmici prvoligaške sezone, ukupnog trajanja od sat i 20 minuta.

Petar Markota s pobjedničke (16p-10s-5a) i Lovre Pešić s poražene strane (20p-11s) predvodili su svoje ekipe sa 'dvostruko-dvostrukim' učinkom. Najbliži Markoti po broju koševa u kaštelanskom sastavu bili su Ivo Zukanović i Duje Zebić sa po 14, te Mario Krešić i Antonio Klepo sa po 12 poena, dok su se iza Pešića poredali Noa Zemljić sa 13 te Ivan Pavković i Luka Galić sa po 10 poena.

 Za tjedan dana, u 19. kolu Prve lige Ribola je ponovno domaćin, ovaj put samoborskim 'Risovima' koje će prema najavama predvoditi Krunoslav Simon, proslavljeni hrvatski reprezentativac i dvostruki klupski prvak Europe sa istambulskim Anadolu Efesom.

 Izjave trenera nakon utakmice:

 LUKA PEŠUT, trener Mladosti: ''Čestitam Riboli Kaštela na pobjedi i na fer i korektnoj utakmici. Bili smo danas sa manjkom igrača zbog nekih ozljeda i bolesti, ali se nadam da će se već u sljedećem kolu popraviti situacija u momčadi.''

 DAMIR RANČIĆ, trener Ribole Kaštela: ''Jako dobar početak utakmice. Poveli smo 17-2 nakon pet minuta igre, a prvu četvrtinu dobili sa 32-16. Sve je nekako upućivalo da će to biti izrazito lagana utakmica s obzirom da je protivnik bio desetkovan bez troje-četvero glavnih igrača. Međutim, u drugoj se četvrtini dogodila greška s moje strane jer sam previše rotirao igrače pokušavajući što prije svima dati konkretnu priliku. Tu se nekako izgubila tečnost u našem napadu, postali smo sterilni i bez kreacije. Slično smo igrali i u trećoj četvrtini s tim da smo u tom dijelu i obrambeno totalno zakazali. Ekipa Mladosti je ušla u dobar ritam, počeli su nam skakati u napadu, čak 16 puta su uhvatili loptu nakon promašaja što je stvarno previše. Nismo bili koncentrirani, teško je igrati utakmice u kojima si praktički već unaprijed upisao pobjedu. Mladosti čestitam na korektnoj i borbenoj igri, a nama je ovo bila opomena da ako ne uđeš fokusiran u utakmicu izazoveš nepotrebne probleme. Dva boda su ipak upisana i sad nam slijedi priprema za derbi sa Samoborom koji nam je jedan od direktnih protivnika za ulazak u doigravanje. Za tjedan dana očekujem puno bolje izdanje, kako mentalno tako i fizički jer tu utakmicu svakako želimo pobijediti, a to će biti moguće samo kvalitetnijim izdanjem od današnjeg.''

RIBOLA KAŠTELA – MLADOST 84:66 (32:16, 14:10, 13:22, 25:18)