Hrvatska
Regija
VIDEO/FOTO: Rapsodija Zadra protiv Splita, u jednom trenutku bilo i 26 razlike

VIDEO/FOTO: Rapsodija Zadra protiv Splita, u jednom trenutku bilo i 26 razlike

Autor: KK Zadar Photo: Zvonko Kucelin/KK Zadar

Proboj Zadra na peto mjesto

Košarkaši Zadra pobijedili su u prvoj utakmici 21. kola AdmiralBet ABA lige momčad Splita rezultatom 77:61 (25:19, 19:12, 19:9, 14:21). U srazu momčadi koje su u dosadašnje četiri utakmice ove sezone uvijek bile u „egalu“, Zadar je u petoj  ostvario najuvjerljiviju pobjedu, vjerojatno osigurao nastup u play offu, s dobrim šansama da u njega krene s petog mjesta. Junaci pobjede bili su Mazalin i Ramljak, koji su postigli gotovo polovicu poena cijele momčadi.

Iako se uoči utakmice isticalo kako Zadar i Split ne mogu iznenaditi jedno drugo, trener gostiju Slaven Rimac iznenadio je odabirom postave u kojoj nije bilo najboljeg igrača žutih u prošlom srazu Perkovića, već je priliku dobio Kučić. Pritom je u napadu Shorter, od prvog trenutka u sukobu s publikom, u napadu tražio robusnog Ljubičića, koji je nekoliko prvih minuta zadavao probleme zadarskoj obrani. Zadar je na drugoj strani do poena stizao brzom tranzicijom i laganim poenima, do 13:8 isključivo Ramljakovim i Mazalinovim. Nakon poena Funderburka Zadar radi seriju 8:0 i već u 7. minuti dolazi do dvoznamenkaste prednosti (21:10). Varljiva je to bila prednost, jer je Split u nekoliko uspješnih akcija uspio svesti zaostatak u prvoj četvrtini na svega -6 (25:19).


Zadrov napadački učinak i u drugoj četvrtini je ovisio o Mazalinu i Drežnjaku, a Splitu je „proradila“ trica, kojom se primaknuo na svega 34:31. Na ovo su Zadrani odgovorili serijom 10:0, koju je okončao Lakić tricom s istekom vremena za 44.31.


Atraktivni završetak dao je krila Lakiću, koji dugo poluvrijeme otvara tricom i polaganjem iz kontre. Niz se protegnuo na 13:1, Zadar je došao do 26 poena razlike i ostatak utakmice igrao se skoro u revijalnom tonu.

Mazalin je bio najefikasniji igrač utakmice s 21 poenom, Ramljak je postigao 16, ali uz 6 ukradenih lopti. Split nije imao raspoloženog pojedinca, pa je tako najubojitiji Tišma utakmicu završio s 12 poena.

Standings provided by Sofascore