Hrvatska
Rašetina i petu sezonu u Riboli: Očekuje veći iskorak, možda i plasman u Premijer ligu

Rašetina i petu sezonu u Riboli: Očekuje veći iskorak, možda i plasman u Premijer ligu

Tko zna.

I petu sezonu u nizu Ivan Rašetina će nositi dres KK Ribola Kađtela i nadalje biti među najvažnijim igračima trenera Damira Rančića s ulogom jednog od nositelja igre i u novim prvoligaškim izazovima, dosad možda i najzahtjevnijima.

U prošloj sezoni, na kraju koje je momčad prvi put sudjelovala i u doigravanju za titulu prvaka Prve lige, Ivan je na prvenstvenim utakmicama na terenu prosječno provodio nešto više od 25 minuta. Postizao je u prosjeku 7.9 koševa po odigranom susretu, uz 5 uhvaćenih lopti i 2.1 uspješna dodavanja.

Podsjetimo, Ivan je ujedno i član '3x3' košarkaške reprezentacije Hrvatske za koju je nedavno nastupio i na kvalifikacijskom turniru za odlazak na Olimpijske igre koji se održao u austrijskom Grazu. Nakon potpisivanja novog jednogodišnjeg ugovora, 30-godišnji Ivan Rašetina je kazao:

''Prošla sezona može se okarakterizirati kao uspješna. Završili smo na solidnom četvrtom mjestu i izborili doigravanje što je i bio naš primarni cilj prije početka sezone. Na žalost, tamo nas je sa prve pozicije čekala 'Cedevita Junior' koja je kasnije i izborila nastup u Premijer ligi. Drago mi je da ostajem doma, jer ovdje se dobro osjećam, odlična smo klapa i radimo solidan rezultat, s tim da ove sezone očekujem još jedan veći iskorak. Tko zna, ako se sve poklopi možda i onaj najveći, ulazak u Premijer ligu, što bi nam bio četvrti takav uspjeh u klupskoj povijesti. Nadam se da u sljedećoj sezoni neće biti problema s koronom kao u dvije protekle i da će košarka u novom ciklusu natjecanja izazvati malo veći interes među Kaštelanima jer je neopisiv gušt igrat pred svojom domaćom publikom. To bi nam dalo dodatnu energiju i motiv da na terenu dajemo svoj maksimum i borimo se baš za svaku loptu.''