Hrvatska
Rašić najbolji strijelac, Menalo u petorci turnira

Rašić najbolji strijelac, Menalo u petorci turnira

Autor: KK Cibona

Ante Samac zadovoljan prikazanim u Valjevu.

17 momčad Cibone svoj je nastup na međunarodnom turniru u U17 Hopes završila na šestom mjestu. Sandro Rašić bio je najbolji strijelac turnira, dok je Leo Menalo izabran u najbolju petorku.

Cibosi su turnir otvorili porazom od Mega Bemaxa 91:76, dok su pobjedom protiv Igokee 89:73, drugog dana turnira, osigurali borbu za plasman za 5.mjesto. Najefikasniji u utakmici protiv Igokee bili su Sandro Rašić sa 23, Lukša Buljević sa 18 i Roko Škarica sa 17 poena.

Utakmica za 5. mjesto donijela je dvoboj hrvatskih momčadi Cibone i Splita. Košarkaši Cibone nisu uspjeli pobijediti Split koji je ovog puta bio bolji i pobijedio rezultatom 92:70.

U utakmici za sedmo mjesto Igokea je pobijedila domaćina Metalac, dok je u borbi za treće mjesto Budućnost pobijedila Crvenu Zvezdu. Ovogodišnji turnir osvojili su mladi košarkaši Mega Bemaxa koji su u finalu svladali Partizan rezultatom 89:81.

Trener Ante Samac zadovoljan je učinkom svoje pomlađene momčadi.

” Ovo je bio izuzetno kvalitetan i jak turnir za 2001. godište ( U17). Turnir koji se održava već sedmu godinu za redom i koji je okupio najbolje ekipe u regiji kao što su Crvena Zvezda, Partizan, Budućnost, Igokea, Metalac Valjevo, Mega Bemax i Split”, rekao je Samac te se osvrnuo na igru svoje momčadi:

“Na kraju smo završili turnir na 6.mjestu. U grupi smo poraženi od Mege, a već drugi dan smo pobijedili Igokeu i tako se plasirali u u borbu za 5.mjesto gdje smo poraženi od Splita. S obzirom da su nam nedostajali Roko Prkačin i Lovro Gnjidić, koji su jedni od nosioca ekipe, te da smo došli s pomlađenom ekipom ( čak šest igrača su 2003. godište), ne možemo biti nezadovoljni sa plasmanom. Ostavili smo vrlo dobar dojam.”