Hrvatska
Regija
Raskinuo s Cedevita Olimpijom, prestao igrati za Cedevitu Junior

Raskinuo s Cedevita Olimpijom, prestao igrati za Cedevitu Junior

Autor: KK Cedevita junior KK Cedevita Junior Photo: KK Cedevita junior

Aleksa Gatarić.

Devetnaestogodišnji branič Aleksa Gatarić sporazumnim je raskidom ugovora s KK Cedevita Olimpijom prestao igrati za Cedevitu Junior u kojoj je bio na posudbi. Gatarić je u Zagreb stigao 2018. iz rodne Banja Luke igravši za mlađe uzrasne kategorije. Navršetkom 18. rođendana potpisao je profesionalni ugovor sa Cedevita Olimpijom, a u Domu košarke Cedevita ostao je kao posuđeni igrač.

Kao ponajbolji igrač BiH kadetske reprezentacije na Europskom prvenstvu U-16 B divizije (srebro) 2018. u 8 je utakmica ubacivao 11.4 koševa uz 4.9 skokova, 4.3 asistencije i 1.4 ukradene lopte. Pozornost međunarodne publike privukao je na juniorskom Euroligaškom turniru 2018./2019. kada je za Cedevitu u 4 utakmice postizao prosječnih 12.8 koševa uz 5 skokova i 2,8 asistencija kao i u juniorskoj ABA ligi s prosjecima 5.2 koševa, 2.3 skokova i 0,8 asistencija. Fuzijom Cedevite Zagreb i Petrol Olimpije 2019. ostao je u Zagrebu te je odigrao dvije seniorske sezone u dresu Cedevite Junior.

Ovom prigodom Cedevita Junior mladom igraču iz Banja Luke želi puno sreće u nastavku karijere i dobre igre u novoj sredini u novoj sezoni.