Hrvatska
Raspada se trofejna momčad Cibone: Nakon Okorna novi klub je našao i Nathan Reuvers

Raspada se trofejna momčad Cibone: Nakon Okorna novi klub je našao i Nathan Reuvers

Autor: Branko Tabak Photo: KK Zadar - Zvonko Kucelin

Seli se u Italiju

Dok Aco Petrović i društvo radi na akciji za spas Cibone igrači i struka koji su joj donijeli dvostruku krunu polako se smještaju u nove klubove. Trener Gašper Okorn jučer je potpisao za Krku, a danas stiže vijest kako je Pallacanestro Reggiana službeno objavila da je potpisala dvogodišnji sporazum s dojučerašnjim igračem Cibosom Nathanom Reuversom.

Talijani su ga svojim navijačima predstavili ovi  riječima:

'Podrijetlom iz Lakevillea u Minnesoti, Reuvers je krilni napadač visine 211 centimetara rođen 1998. Nakon što je 2021. završio fakultet u Wisconsinu, upravo je završio svoju prvu profesionalnu sezonu u dresu zagrebačke Cibone. U ABA ligi je imao prosjek od 10,7 poena, 5,1 skokova i 1,5 blokade i to u sezoni u kojoj je njegova momčad osvojila Hrvatsku ligu i Kup Hrvatske.

Sportski direktor Filippa Barozzija o Nathanu je rekao:

“Prvo novo pojačanje sezone je mlad igrač, ali s velikim potencijalom. Reuvers je u svojoj prvoj europskoj sezoni pokazao da može vrlo dobro izdržati udar s fizičkom i tehničkom ligom kao što je ABA, prilagođavajući se europskoj košarci i demonstrirajući izvrsne ljudske vještine, kao i košarku. Nate je odličan napadač koji ima dvostruku dimenziju, unutarnju i perimetarsku, kao i izraženu sklonost napadačkim skokovima i blokovima. Stoga će to biti dragocjena pomoć našoj momčadi".

“Oduševljen sam što mogu započeti novo poglavlje svoje karijere u Reggio Emiliji. Izuzetno sam zahvalan klubu na prilici koju mi je pružio. Igrati i u Serie A i u FIBA-inoj Ligi prvaka u bit će uistinu poticajan izazov i jedva čekam početak sa željom da sa suigračima dosegnemo postavljene ciljeve".