Hrvatska
Regija
Rasplet ABA lige, Cibonu spašava jedna pobjeda, a Zadru možda ni čudo u Beogradu ne bude dovoljno

Rasplet ABA lige, Cibonu spašava jedna pobjeda, a Zadru možda ni čudo u Beogradu ne bude dovoljno

Autor: Branko Tabak

Nakon Lukoviće trice sve je moguće...

Do kraja natjecanja 'regularnog dijela' ABA lige ostala su dva kola. Zadar je nakon pobjede Mege protiv Igokee u iznimno teškoj situaciji, Cibona zbog nes(p)retnog poraza od Primorske u nezavidnoj i nimalo ugodnoj. 

Zagrepčani prvo gostuje kod Igokee, a potom u posljednjem na svom parketu dočekuju Partizan. Teoretski Cibosi nisu izbjegli ni posljednje mjesto, iako imaju pobjedu više i bolji međusobni skor od Zadrana i isti broj pobjeda i dvije pobjede protiv Krke. Ako Zadar u preostale dvije utakmice kod kuće pobijedi Primorsku, a potom iznenadi Crvenu zvezdu u Beogradu, Krka dobije jednu (Mornar vani, Cedevita Olimpija kući), a Cibona izgubi obje utakmice eto Cibosa u ABA 2 ligi. S jednom pobjedom Cibona bi stigla do sedam pobjeda čime sigurno izbjegava posljednje mjesto (bolji međusobni skor sa Zadrom kojem je toliki broj pobjeda maksimum), a vrlo vjerojatno i baraž (jer ima 2-0 s Krkom koja će teško do obje pobjede).  

Valja istaknuti kako šest pobjeda ima i Mega koja s obje hrvatske momčadi ima bolji međusobni skor, a gostuje kod Partizana i dočekuje Mornara.  

Zadar čak i s dvije pobjede može biti posljednji Cibona, Krka i Mega upišu po jednu pobjedu, no isto tako može izbjeći i baraž, ako obje utakmice dobije, a barem dvije od spomenute tri ekipe (Cibona, Krka i Mega) obje utakmice izgube. 

Najveći zadarski problem uz snažnog protivnika u posljednjem kolu je činjenica da ima negativan skor sa svim ekipama koje se bore za ostanak pe će u slučaju da se stvori krug od tri ili četiri ekipe sa šest ili sedam pobjeda, Zadar u tom krugu uvijek biti zadnji. 

Naravno, sve su to kalkulacije koje bi bile bitno drugačije da Luković nije zabio Kecmanovsku tricu...

Rezultati by SofaScore