Hrvatska
Raspoložena Gorica se približila stotki

Raspoložena Gorica se približila stotki

Autor: Nenad Mudrinić Photo: Nenad Mudrinić

U 9. kolu HT Premijer Lige za prvaka Gorica je ugostila ekipu Zaboka. Gostima je pripalo uvodnih nekoliko minuta, a sve ostalo otišlo je na stranu Bikova.

Zahvaljujući braći Buljević Zabočani su bolje otvorili utakmicu i u 4. minuti poveli s 8 poena razlike  (5:13). Bikovi su se pribrali, napravili seriju 9:0 i u 6. minuti polaganjem Kalajžića došli do prvog vodstva (14:13). Uzvratio je floaterom Lukša Buljević, ali to je bilo posljednje vodstvo gostiju na utakmici. Do kraja četvrtine igrači Mikija Starčevića preokrenuli su na 24:19, a u 14. minuti poslije trice Uljarevića prednost domaćih već je bila dvoznamenkasta (35:23). Poluvrijeme je zatvorio Marko Jurič za 48:39 i kakvu takvu nadu Zaboka u nastavku.

Međutim, 3. četvrtina  potpuno je pripala Gorici. Cinac je u 26. minuti podigao prednost na +20 (67:47) i pobjednik je bio odlučen. Do kraja se igralo ležernije, a priliku su dobili i neki mladi igrači: Sokol, Miloloža i Perica kod Gorice te Antonić kod Zaboka. U 38. minuti Tomas je vratio na 20 razlike (95:75), a utakmicu je u zadnjoj sekundi zatvorio Brocić za konačnih 97:83.

Gorica  je imala šestoricu  dvoznamenkastih strijelaca, a predvodio ih  Dino Cinac  s 25 koševa i 6 skokova. Karlo Uljarević i Mate Kalajžić postigli su po 13 poena, Ivan Batur 12, Ante Mašić 11, a Luka Tomas 10 poena.

Kod Zaboka su prednjačili Lukša Buljević sa 17 poena i Lovro Buljević  s 15 poena i 9 skokova. 15 poena postigao je i Srđan Brocić, a Marin Vručinić i Antonio Črnjević zaustavili su se na 13 koševa.

Dino Cinac, igrač Gorice: „Prije svega cijela je ekipa odigrala vrhunski tako da je ovo rezultat timske igre i zalaganja. Nadam se da ćemo što više raspoloženih igrača imati i u budućnosti.”

Mladen Starčević, trener Gorice: „Sjajna utakmica u našoj izvedbi s 97 poena na kraju. Doduše dosta smo i primili, točnije 83 poena. Imamo 6 dvoznamenkastih igrača od kojih je jedan napravio valorizaciju 31. Vrlo sam zadovoljan da smo igrali timski i kolektivno. Dali smo šansu i mlađim igračima, od kojih je jedan 2004. godište. Znači stvarno možemo biti zadovoljni kako je utakmica ispala.”

Jakša Vulić, trener Zaboka: „Zaslužena pobjeda Gorice. Osim prvih 6 minuta cijela je utakmica protekla u njihovom znaku. Ono što mene izuzetno žalosti i brine je što imamo već cijeli niz utakmica gdje se nismo uspjeli adaptirati na intenzitet utakmica kakav nose ekipe koje igraju Ligu za prvaka. Ostaje nam još jedna utakmica do kraja regularnog dijela i zatim playoff. Nadam se da ćemo se u samoj završnici pokazati u boljem svjetlu.”

Lovro Buljević, igrač Zaboka: „Čestitke ekipi Gorice na pobjedi jer bili su bolji. Mi imamo prevelike oscilacije u igri, od toga da vodimo i  da igramo dobro do toga da se raspadnemo u sekundi i izgubimo utakmicu. To treba promijeniti ako se mislimo ne sramotiti dalje.”

 

Standings provided by SofaScore LiveScore