Hrvatska
Raspoloženi Brala odveo Zadar do naslova prvaka države!

Raspoloženi Brala odveo Zadar do naslova prvaka države!

Autor: Paulo Sarić

Neki novi klinci…

Pretkadeti Zadra postali su prvaci države! Zadarski mladići koje s klupe vodi bivši reprezentativac i kapetan KK Zadar Jure Ružić u današnjem su finalu pretkadetskog prvenstva Hrvatske uvjerljivo svladali vršnjake iz Cedevite rezultatom 65-88 i okitili se zlatom.

Iako su domaćini poveli tricom Borne Dramalije, kvaliteta Zadrana je brzo počela dolaziti do izražaja. Već u petoj minuti krenula je gostujuća serija 1-14 kojom su se Ružićevi momci odvojili na dvoznamenkastu prednost koju nisu ispuštali do kraja utakmice. Duje Brala je tricom zaključio prvu četvrtinu (10-23), a isti je igrač polaganjem otvorio drugu dionicu i odveo svoju momčad na 15 koševa razlike. Konsolidirali su se domaćini u narednih nekoliko minuta te su u jednom trenutku priprijetili da smanje na jednoznamenkastu razliku (23-33), no završnica prvog poluvremena je pripala Zadranima pa se na odmor otišlo s 30-48 za dalmatinsku momčad.

Nije dugo trebalo da se gosti košem Krševana Klarice odvoje i na plus 20, da bi razlika sredinom treće četvrtine u nekoliko navrata iznosila i 27 razlike (37-64 i 39-66) nakon čega je pitanje pobjednika postalo sasvim izvjesno. Pokušali su se momci Nenada Kukića vratiti u susret te su na prijelazu četvrtina krenuli u seriju 18-5, no najbliže što su stigli bilo je na minus 14 šest minuta prije kraja (57-71). Uslijedio je odgovor Zadrana koji su na krilima trojca Klarić-Klarica-Brala napravili 0-12 i riješili pitanje pobjednika.

Goste je do uvjerljive pobjede i naslova prvaka Hrvatske vodio raspoloženi Duje Brala s 28 koševa i velikih 20 skokova, čemu je dodao i šest ukradenih lopti, a podršku je imao i u efikasnom Lovri Klariću koji je dodao 20 poena i pet uhvaćenih lopti, dok je najefikasniji u redovima Cedevite bio Luka Krajinović koji je ubacio 13 koševa.