Hrvatska
Raspoloženi Brokeri izborili prvu pobjedu protiv visokih Rusa

Raspoloženi Brokeri izborili prvu pobjedu protiv visokih Rusa

Igrači Vrijednosnica Osijek odigrali prvu pripremnu utakmicu s članom ruske ''Superleague 1'' Temp Sumz

Igrači Vrijednosnica Osijek sinoć su u Poreču odigrali prvu pripremnu utakmicu s ekipom Temp Sumz iz grada Revda, članom ruske ''Superleague 1''.

Ekipa Domagoja Kujundžića u Poreč je doputovala bez ozlijeđene centarske linije Lovro Buljević - Nikola Turalija, te je odigrala odličnu utakmicu protiv ekipe koja je završila na 3. mjestu u prošlom prvenstvu Rusije. Vrijednosnice već 6. godinu zaredom igraju protiv jake ruske ekipe i ovo im je tek prva pobjeda u međusobnim ogledima. Iako nadmoćni visinom Rusi se nisu uspjeli nametnuti raspoloženim ''Brokerima'', koje je odlično i rutinski vodio Lovre Bašić. Andrija Ćorić je bio lider po ubačenim koševima, a odlično su ga pratili Max 

- Ekipa je odigrala čvrstu timsku obranu, dobro smo trčali i skakali, te eliminirali njihovu dominaciju u visini. Igrali smo disciplinirano i sa smanjenom rotacijom, ali su svi igrači dali svoj doprinos. U drugoj utakmici ću dati prigodu svim igračima, kako bi i oni pokazali možemo li na njih računati u predstojećoj sezoni.

Temp Sumz - Vrijednosnice Osijek 88:92 (17:28, 27:18, 19:26, 25:20).

Vrijednosnice Osijek: Bašić 16, Jordano 16, Filipović, Dmitrović, Ćorić 28, Šarenac 2, Jovanović, Vedriš, Darling 18, Vuković.