Hrvatska
FOTO: Raspoloženi trojac za drugu pobjedu Jazina

FOTO: Raspoloženi trojac za drugu pobjedu Jazina

Autor: Paulo Sarić

Domaćinima je uz Garafolića i Perića najveće probleme predstavljao „premalen teren“ radi čega su izgubili desetak lopti.

Jazine su na domaćem terenu pred 133 gledatelja svladale Hermes Analiticu rezultatom 81-72 i došle do svoje druge pobjede u HT Premijer ligi. Momčad Tonija Radića držala se do otvaranja posljednje dionice, a onda je uslijedio nalet domaćina koji su se u 33. minuti odvojili na dvoznamenkastu prednost nakon čega su mirno priveli susret kraju.

Gosti su bolje krenuli u utakmicu i zahvaljujući basketaškim akcijama poveli 2-9 što je primoralo trenera Bujasa na minutu odmora. Urodilo je to plodom pa je Žuta podmornica odgovorila serijom 14-3 i na isteku šeste minute prešla u vodstvo (16-12). Razigrao se novopridošli Francuz Remi Barry koji je do isteka četvrtine ubacio deset poena i nagovijestio da će ovo biti njegov dan.

Odvojili su se domaćini tricom Fodora na plus šest početkom druge dionice, no onda se razigrao Bruno Perić koji je zabio devet koševa u naredne tri minute te inicirao seriju 2-11 kojom su se Zagrepčani vratili u vodstvo (26-31). Jazine su imale velikih problema u napadu o čemu svjedoči čak 13 izgubljenih lopti u prvom poluvremenu, a ni skok igra nije bila najbolja, no unatoč tome su zahvaljujući periodu bolje igre krajem četvrtine na odmor otišli s minimalnom prednošću (34-33).

FOTO: Šime Zelić (Basketball.hr)

Hermes je puno odlučnije krenuo u nastavak te je na krilima probuđenog Hrvoja Garafolića došao nadomak dvoznamenkaste prednosti (37-46). Zadrani su nastavili imati velikih problema pod obručima, bolje rečeno gosti su vrlo agresivno išli na napadački skok što im je donijelo mnoštvo drugih napada pa se pitanje kontrole skoka nametnulo kao ključno za domaću momčad.

Kada je najviše trebalo povukao je iskusni Teo Petani i u samo nekoliko minuta otopio prednost Zagrepčana. Goste je u tim trenucima stao šut, pa je Žuta podmornica krenula u nalet. Bujasova je momčad napravila seriju 17-0 koju je tricom zaključio Mirza Sarajlija te se u 33. minuti otišla na dvoznamenkastu prednost (63-52).

Premda je gostujući trener pokušao razbuditi svoju momčad minutom odmora ona je imala kratkoročan učinak. Hermes je nastavio tonuti, a prednost domaćina je nastavila rasti pa je četiri minute prije kraja iznosila i 15 razlike (71-56) pa smo do kraja gledali odrađivanje posla.

Domaćine su do vrijedne pobjede predvodili Remi Barry s 24 i Mirza Sarajlija s 17 koševa, a vrijedi istaknuti i Tea Petanija koji je povukao kada je najviše trebalo i susret završio sa 16 poena, dok je najefikasniji u redovima Zagrepčana bio Hrvoje Garafolić s 18 koševa.