Europa i Svijet
Hrvatska
Raspucani Brazil deklasirao Tunis; kako protiv Petrovićeve družine?

Raspucani Brazil deklasirao Tunis; kako protiv Petrovićeve družine?

Autor: Saša Ćirić

Impresivna izvedba.

Druga utakmica splitskog kvalifikacijskog turnira za plasman na OI u Tokyu ponudio je dvoboj B skupine u kojoj nastupa i Hrvatska, a snage su odmjerili Tunis i Brazil. Momčad Ace Petrovića slavila je s visokih 26 poena razlike (83-57), te tako istaknula kandidaturu za najviše ciljeve.

Neizvjesnost je trajala samo deset minuta. Tunižani pod vodstvom iskusnog njemačkog stratega Dirka Bauermanna bili su čvrsti u obrani i efikasni u napadu, pa se na prvi odmor otišlo s neriješenim rezultatom (21-21). Brazilci u drugoj četvrtini ubacuju u višu brzinu i vanjskim šutem se počinju odvajati. Dvije trice Rafaela Hettsheimera te po jedna Yaga Santosa i Lucasa Diaza odvojili su Carioce na dvoznamenkastu razliku, pa je na poluvremenu bilo +12 u njihovu korist (43-31).

U drugom dijelu rastrčani i raspucani Brazilci bez problema su dizali razliku sve do najviših +30 (50-80) na nešto manje od dvije minute do kraja. Prvi strijelac pobjedničke momčadi bio je bivši Vitamin Vitor Benite (15 poena), a dvoznamenkasti su bili i Hettsheimer (11) te Leonardo Meindl (10, 5 skokova). Kod Tunižana najistaknutiji su bili Oussama Marnaoui (13), Salah Mejri (12, 7 skokova) i Omar Abada (10).

Reprezentacija Tunisa sutra će imati dan odmora, dok će Brazil odmjeriti snage s našom reprezentacijom u 20:00.