Europa i Svijet
Rastali se Peras i Baskonia

Rastali se Peras i Baskonia

Autor: Teo Cilar

Nakon nešto više od godinu dana na klupi Baskonie, Velimir Perasović slobodan je trener.

Nakon loših rezultata Euroligaša Baskonie, došlo je do sporazumnog raskida suradnje između kluba i hrvatskog stručnjaka Velimira Perasovića. 

Perasu je presudio jučerašnji, uvjerljivi domaći poraz 55:77 od Real Madrida, a iz kluba su poslali sljedeće priopćenje:

- Trener i klub su postigli sporazum kojim se raskida ugovor. Baskonia zahvaljuje Velimiru Perasoviću na radu i profesionalizmu te mu želi sreću na profesionalnom i privatnom planu. 

Izjavu je dao i Perasović.

- Ovo mjesto će mi uvijek biti posebno, hvala klubu što sam mogao raditi ovdje. Navijači su nas uvijek podržavali, i onda kada nam je išlo dobro, ali i kada nije bilo najbolje. Shvaćam da je ekipi potrebna promjena, od srca joj želim puno sreće i dobre rezultate u nastavku sezone. 

Na klupu Baskonie sjeo je prije nešto više od godine dana, u studenom 2018. godine. Prije toga još je u dva navrata bio trener ovog kluba, od 2005. do 2007. te od 2015. do 2016 godine. Baskonia je trenutno na šestom mjestu španjolske Endesa lige s 7 pobjeda i 6 poraza dok su u Euroligi na lošem 13. mjestu s 6 pobjeda i 9 poraza. Na klupi ga je zamjenio njegov pomoćnik Josep Maria Berrocal, koji će voditi momčad u idućem susretu, a hoće li ostati trajno rješenje ili ne, ostaje za vidjeti.