Hrvatska
Regija
Ratnički Zadar traži pobjedu u Beogradu

Ratnički Zadar traži pobjedu u Beogradu

Autor: Paulo Sarić

Trener i igrači upozoravaju da je Partizan najbolja napadačka momčad lige

Zadar sutra u prvom susretu 15. kola Jadranske lige gostuje u Beogradu. Susret s Partizanom jedan je od važnijih pred nastavak sezone u kojoj se Zadranima otvorila neočekivana prilika da se umjesto za ostanak za koji su se borili proteklih godina bore za doigravanje. Dalmatinci se trenutno nalaze na diobi četvrtog mjesta na tablici zajedno s FMP-om i Mornarom s omjerom 7-7, te u Beograd putuju s idejom da se crno-bijelima odmaknu na dvije pobjede viška i da u što boljoj situaciji dočekaju domaće susrete protiv gornjenavedenih momčadi koji su im, po trenutnom stanju, najveći konkurentni za četvrtu poziciju.

- Ovo je za Partizan izuzetno važna utakmica jer im dolazimo nakon serije poraza. No, bez obzira na njihovu lošiju formu u zadnje vrijeme radi se o vrlo opasnoj momčadi. Napadačka su ekipa, doveli su i Đorđa Gagića koji će im popraviti krvnu sliku ispod koša, a imaju i dva odlična Amerikanca – Gossa i Millera. Tu su još i Marinković i Andrić koji su sjajni šuteri s preko 40 posto šuta za tri te Veličković koji je i dalje pravi majstor. Imaju velik napadački talent. Moramo pokušati izbjeći igru na otvorenom terenu, izbjeći igru na puno poena. Naša je šansa u tvrđoj utakmici i susretu s manjim brojem poena nego što je bio slučaj u Zadru, a onda se, s obzirom na našu formu, možemo nadati dobrom rezultatu – kazao je u najavi beogradskog dvoboja trener Zadrana Aramis Naglić.

Iako je dugo godina smatran domaćinskom momčadi, Zadar ove sezone igra jako dobro i na gostovanjima. Tome svjedoče i pobjede u Zagrebu, Makedoniji i Srbiji te, porazu unatoč, vrlo dobra igra u Domu sportova protiv Cedevite.

- U Srbiju idemo, pod navodnicima rečeno, ratnički raspoloženi. Imamo se pravo čvrsto postaviti i tražiti pobjedu u svakoj utakmici. To smo dosadašnjim igrama na gostovanjima i pokazali. Partizan ima zahtjevan gostujući parket. Radi se o najposjećenijoj momčadi lige uz Zadar i uvijek je lijepo igrati u takvom ambijentu. Iskoristit ćemo svaku priliku koja nam se pruži. Do kraja natjecanja ima još puno utakmica pa ovo nije ključan susret za konačan poredak u gornjem dijelu tablice, no svakako je jedan od važnijih – smatra trener Zadrana.

FOTO: Šime Zelić (Basketball.hr)

Prošle je sezone Naglićeva momčad umalo došla do velikog iznenađenja u dvorani Aleksandra Nikolića. Maj Kovačević je imao loptu za pobjedu te se umjesto za dodavanje samom Ivanu Marinkoviću odlučio za šut koji je bio neprecizan. No, momci iz Donatovog grada su sve do posljednje sekunde držali tada Džikićevu ekipu u šahu.

- Neka nam se vrati. Lani smo primili nesretan koš kada se lopta odbila od koljena, ako se ne varam Robinsona, i došla do Lukovića. Imamo se pravo nadati, imamo pravo vjerovati i idemo gore puni samopouzdanja željni odigrati pravu i čvrstu utakmicu – zaključio je svoje misli pred sutrašnji dvoboj riječki strateg.

Njegov stav dijeli i jedan od najiskusnijih igrača u redovima hrvatskog abaligaša.

- Čeka nas jako težak susret, no kao što nam je trener rekao mi ne idemo u Beograd odigrati utakmicu, mi idemo u Beograd pobijediti utakmicu. Dat ćemo sve od sebe da to i učinimo. Partizan ima najbolji napadački učinak u ABA ligi te nam prijeti opasnost sa svih pozicija. No, pripremamo se i spremni ćemo ući u dvoboj – kazao je Ive Ivanov koji je najavio da se u momčad konačno vraća i iskusni Jakov Vladović koji je zbog ozljede propustio dosadašnji dio sezone - pobijedili smo MZT, Megu i Cibonu u gostima, a protiv Cedevite smo odigrali odlično te ne vidim razlog zašto tako ne bismo nastavili i u Beogradu. S nama na put ide i Jakov Vladović koji će nam biti od velike pomoći.

Utakmica je na rasporedu u četvrtak, s početkom u 17 sati.