Hrvatska
Razgoropadili se Marčinković i Cobbins, Gorica može biti zadovoljna i s -31

Razgoropadili se Marčinković i Cobbins, Gorica može biti zadovoljna i s -31

Double-double dvojac uništio Goricu.

Bila je to jednosmjerna utakmica od samog početka, Gorica jednostavno protiv ovakvog Splita nije imala ni najmanju šansu. Na kraju je Split u prvoj utakmici četvrtzavršnice HT Premijer lige svladao Goricu s 102:71 (32:15, 23:18, 28:19, 19:19) i poveo s 1:0 u seriji, s tim da momčad Josipa Sesara može biti zadovoljna da nije i gore stradala.

 Od prve minute "Žuti" su se nametnuli, raspoloženi Pavle Marčinković (15 poena, 11 asistencija, 5 skokova za 22 minute) i Mike Cobbins (18 poena, 12 skokova za 21 minutu) bili su nerješiva enigma za Goricu. 

Svoj značajan doprinos dali su svi u "žutom" dresu, bila je to večer kada u momčad Ante Grgurevića nije bilo slabe pozicije. Ovacije navijača na kraju utakmice bile su jasne, Split je odigrao jednu od najboljih utakmica u sezoni.

- Skraćeni roster Gorice uvelike je olakšao našu pobjedu, ali to ne umanjuje zasluge momaka u dobroj predstavi. Naravno, ima tu još prostora za napredak - rekao je Splitov trener Ante Grgurević. Stiglo je i pitanje je li to bila najbolja utakmica ove sezone.

- Ne volim raditi razlike među utakmicama - kratko će Grgurević, koji je posljednjih šest minuta igrao s igračima poniklim u mlađim kategorijama Splita.- Sve minute mladi igrači moraju zaslužiti. Ali, isto tako uvijek govorim da nitko nije postao igrač bez minuta. Ono što me raduje je publika, bilo ih je dosta. Stalno govorim da moramo zaslužiti da navijači dođu na Gripe, nadam se da je ovo pozivnica za dalje - zaključio je Grgurević.

Josip Sesar nada se da bi u subotnjem uzvratu (17.30) njegova momčad mogla ugroziti Splićane i priželjkuje još jedan dolazak na Gripe.

- Čestitke Splitu na sjajnoj utakmici. Bili su rastrčani, puno bolji. O našoj igri dovoljno govori 21 izgubljena lopta i 15 napadačkih skokova Splita, od čega 12 u prvom poluvremenu. Danas nismo postojali na parketu. Split je jako dobro skautirao utakmicu, presjekao nam je linije dodavanja, napao nas je u napadačkom skoku. Otkad je Ante tu mlađi momci dobivaju više minuta. Sviđa mi se kako Split izgleda, ali nadam se da ćemo se opet vidjeti u Splitu. Nadam se da će nam Mazalin ili Mikšić vratiti za subotu - rekao je Sesar.