Hrvatska
VIDEO: Razigrali Graya i slavili 50 razlike

VIDEO: Razigrali Graya i slavili 50 razlike

Autor: Paulo Sarić

Zadar je odmorio Knowlesa i odradio jači trening pred abaligaški dvoboj protiv Cibone u ponedjeljak.

KK Zadar je bez problema odradio posao protiv Zagreba u prvom susretu 15. kola HT Premijer lige. Momci Aramis Naglića prvu su četvrtinu hvatali zalet, no nakon što su dodali gas odvojili su se na dvoznamenkastu prednost i na koncu uvjerljivo slavili rezultatom 70-120. Mravi su pružali solidan otpor dok im je na parketu bila udarna petorka, no čim su počele rotacije do izražaja je došla širina i kvaliteta dalmatinskog sastava čija je klupa ubacila više poena od čitave domaće momčadi (70-72).

Gostujući je strateg utakmicu iskoristio da odmori načetog Prestona Knowlesa i ubaci u momčad novopridošlog Amerikanca Stevena Graya koji je počeo u petorci te mu je manje od minute trebalo da upiše svoje prve koševe u zadarskom dresu. Iako su na ulasku u šestu minutu zaostajali sedam poena (11-18), momci iz Novog Zagreba su se dobro držali čitavu prvu četvrtinu te su u dva navrata, koševima Prolete i Krapića i izjednačili rezultat (20-20 i 22-22). Bio je to signal treneru Nagliću da promijeni postavu što je ubrzo urodilo plodom.


Košarkaši Nikole Garme držali su se na priključku do kraja 12. minute, no onda je krenuo nalet Zadrana koji su se serijom 4-23 odvojili na velikih 20 koševa prednosti (33-53) i praktički prelomili susret. Domaćini su u tim minutama bili lišeni pomoći svog najiskusnijeg igrača Ante Krapića koji je dobio bolan udarac u glavu te je prosjedio posljednjih šest i pol minuta druge dionice. Seriju Zadra je tricom prekinuo mladi Luka Tomas, no razlika se nije previše mijenjala pa se u svlačionice otišlo s 38-59 za Naglićev sastav.

Nakon odmora se nastavilo u istom ritmu pa su gosti iz minute u minutu povećavali prednost. Razigrao se Luka Božić, a povratnik nakon ozljede iskusni Jakov Vladović je već nakon pet minuta u trećoj četvrtini probio granicu od plus 30 (45-76). Zagrebaši su izgubili konce napadačke igre pa je razlika nastavila rasti te je i prije isteka 30. minute nakon lijepe akcije Vladovića i Domagoja Vukovića iznosila 40 koševa (50-90), s koliko se i ušlo u posljednjih deset minuta. Do kraja smo gledali odrađivanje posla, a Zadrani su uspjeli i dodatno popraviti koš razliku pred nastavak prvenstva.

Najefikasniji u redovima pobjednika bili su Luka Božić s 19 poena i sedam skokova te Steven Gray i Ive Ivanov koji su ubacili po 15 koševa, čemu je Amerikanac dodao šest asistencija i pet ukradenih lopti, dok je bolji od ostalih kod Zagreba bio Domagoj Proleta s 18 poena i pet skokova.