Hrvatska
Regija
Razigrani Cibosi 'razbili' FMP-a i napravili veliki korak prema ostanku

Razigrani Cibosi 'razbili' FMP-a i napravili veliki korak prema ostanku

Autor: Branko Tabak

Odličnu igru prikazali su Marko Ljubičić, Igor Marić i Filip Bundović.

Košarkaši Cibone su u 14. kolo ABA lige stigli do svoje šeste pobjede čime su napravili veliki korak prema ostanku u elitnom razredu regionalne lige.

U Zagrebu su razigrani Cibosi nadigrali FMP 90-71.
Vukove su do uvjerljive pobjede predvodili Filip Bundović (22 poena, 5 skokova),  Igor Marić (20 poena, trica 4-6) i razigrani Marko Ljubičić koji je uz 10 poena imao 11 asistencija.

Prva četvrtina pripala je FMP-u, u jednom trenutku bilo je i +10 za goste (12-22). Ostale tri dominirala je Cibona. U 15. minuti Vukovi su preko Bilinovca izjednačili, odmah šotom preko Bundovića poveli (37-35. Do kraja susreta FMP se nije vraćao u vodstvo. Do 26. minute gosti su držali rezultatski priključak, no u završnici treće četvrtine riješeno je pitanje pobjednika.

- Odigrali smo jako dobru, zrelu, pametnu utakmicu, prvenstveno obrambenu. Najavljivali smo da moramo odigrati puno bolju obranu i ovo što oni igraju jako cijenim i poštujem. Mislim da smo im osujetili glavne karike na utakmici i da je to bio razlog naše uvjerljive pobjede. Otvorili smo malo sa strahom, međutim, kad smo pustili loptu i kad smo počeli igrati bolju obranu i napad se otvorio i  natjerali smo protivnika da nas brani onako kako želimo i tu smo ih iskažnjavali i uvjerljivo dobili. To je prvi razlog, drugi je  obrana koja je bila na visokom nivou, pogotovo drugo poluvrijeme, primili smo samo 30 poena. Obranu smo dobro branili, tu je najzaslužniji Šveđo (Damir Markota)  a ujedno i razlog zašto nisam više koristio Krešu, rekao je nakon utakmice zadovljni trener domaćina Ivan Velić. 

Trener FMP-a nije imao previše razloga za zadovoljstvo:

- Čestitam ekipi Cibone na zasluženoj pobjedi i mom kolegi Veliću. Mi smo odigrali obranu onako kako nikada u ovom prvenstvu nismo . Bili smo previše mekani, bez ponosa, gubili smo lako 1 na 1, obrana pick and rolla nije postojala i to su razlozi našeg poraza. Zašto je to bilo tako vidjet ćemo u danima koji dolaze. Ekipa Cibone je bila razigrana, skakala je, imaju 8 skokova više od nas, 28 asistencija pokazuje koliko su bili raspoloženi za igru večeras ali mislim da smo mi doprinijeli mlakom obranom večeras.  Moramo biti s barem istom energijom kao i ekipa Cibone, nismo to bili večeras i to je veliki propust.