Hrvatska
Razigrani Mazalin i promašena bacanja Puntamičana spriječili iznenađenje u Gorici

Razigrani Mazalin i promašena bacanja Puntamičana spriječili iznenađenje u Gorici

Autor: Branko Tabak

Sonik je, praktički, s pet igrača dugo bio u igri za pobjedu.

Teško izborena pobjeda Gorice na domaćem parketu protiv Sonik Puntamike u prvoj utakmici četvrtfinala doigravanja za naslov prvaka Hrvatske. Goričani su slavili u 89-83, u završnici u kojoj su imali mirniju ruku s linije slobodnih bacanja od gostiju.

Obje momčadi nastupile su značajno oslabljene, no hendikep Zadrana koji su utakmicu iznijeli na leđima petorice igrača zasigurno je bio veći. Tomislav Cvitković u igri je bio tek 11 minuta, a osim udarne petorke Palčić, Runjić, Vručinić, Gospić, Šarlija u igri su sudjelovala i tri mlada igrača koji zajedno nisu sakupili sedam minuta.

Unatoč tomu te nedovoljnoj utreniranosti zbog korone koja je pokosila momčad i činjenici da su u dosadašnja tri susreta redovito glatko gubili (-28,-38 i -21), Puntamičani su veći dio susreta bili u vodstvu, zadnji puta u 36. minuti 73-76. Tko zna kako bi se utakmica rasplela da Ozren Pavlović u sljedećem napadu Gorice nije odgovorio tricom za izjednačenje. Na 2:40 minuta prije kraja bilo je 78-78. Lovro Mazalin zabija pod prekršajem za prednost domaćina 81-78, a Karlo Uljarević tehničkom pogreškom vraća goste u igri. Marim Vručinić (81-79) je pogodio svoje jedno bacanje, a u napadu koji je uslijedio Marino Šarlija promašio oba i propustio priliku za izjednačenje. Kaznio je to Mazalin polaganjem za 86-82, a nakon promašene trice Vručinića na drugoj strani utakmica je bila riješena.

Junak utakmice Lovro Mazalin je, osim ključnih poena u završnici, bio i najbolji igrač domaćina s 25 poena i 14 skokova. Mate Kalajžić ih je postigao 14, a Karlo Uljarević i Ozren Pavlović po 12.

Kod gostiju Ante Gospić je postigao 23 poena (9 skokova), Dino Palčić 22 (6 asistencija), a Lovre Runjić 20 (11 skokova, 7 asistencija).

Uzvrat se igra u Zadru u petak 14. svibnja s početkom u 18 sati.