Hrvatska
Razigrao se Batur, Škljevo 'arhiviralo' Analitičare

Razigrao se Batur, Škljevo 'arhiviralo' Analitičare

Autor: Duje Jurić

Druga pobjeda Zelenih.

Košarkaši Adria Oil Škrljeva pobjedom nad Hermes Analitikom 77:63 došli su do druge prvenstvene pobjede i time popravili negativni skor koji su imali uoči šestog kola HT Premjer lige. Treba reći  da pobjeda Zelenih nije dolazila u pitanje niti u jednom dijelu utakmice.

Domaćin na početku utakmice pravi agresiju na igru gostiju i nakon minutu i 52 sekunde ima plus osam 8:0, da bi dvadeset sekundi kasnije u 3' bilo i 10:0. Domagoj Vrkić i Josip Barnjak su pogađali za prednost Adria Oil Škrljeva. Do kraja prve četvrtine probudio se i Jordan Riewer koji pogađa dvije trice za redom za plus sedamnaest u 9' i rezultata 31:14.

Nastavak donosi na najveću prednost Zelenih koji u 12' imaju i plus dvadeset 38:18. No nešto se pita i Analitičare koji na krilima Brune Perića i Julijana Rajića smanjuju na  minus devet 43:35 u 18'. Ipak, na veliki se odmor otišlo rezultatom 47:36 za Adria Oil Škrljevo.  Kod domaćina najučinkovitiji nakon prvih dvadeset minuta bio je Ivan Batur sa 15 postignutih koševa, dok je kod Hermes Analitike  Perić postigao devet. U jednom fer i korektnom poluvremenu , dojma smo da su suci prestrogo dosudili čak 28 osobnih pogrešaka za obje ekipe.

Početak treće četvrtine u znaku je domaćina, koji odlazi na plus 19 i rezultat 55:36. Na krilima Ante Gospića domaćin održava prednost pa se na mini odmor odlazi prednošću Zelenih 61:49.

U posljednjih deset minuta domaćin je održavao prednost za konačnih 77:63. Najučinkovitiji kod Adria Oil Škrljeva bio je Ivan Batur sa 24 postignuta koša, dok je Julijan Rajić kod Hermes Analitike postigao 18.