Hrvatska
Razočarani Rozić: Nije tajna da se igračima duguje šest plaća, da trener Sesar plaću nije vidio

Razočarani Rozić: Nije tajna da se igračima duguje šest plaća, da trener Sesar plaću nije vidio

Autor: Vlado Radičević tportal Photo: KK Igokea (Nenad Vuruna)

Za ostavku saznao iz medija pa otvorio dušu za tportal

Prije nekoliko dana igračka legenda Cibone Marin Rozić iz medija je doznao da od nove sezone više neće biti sportski direktor Vukova.

Ta vijest zatekla je 40-godišnjeg Marina Rozića dok je s obitelji bio na odmoru na Pelješcu.

Za tportal je potvrdio da je prije odlaska na odmor razgovarao s čelnicima kluba, jer mu ugovor prestaje važiti u kolovozu, te su mu rekli da i dalje računaju na njega.

No nekoliko dana kasnije do njega je stigla informacija da će novi sportski direktor biti bivši igrač Cibone Dalibor Bagarić. Tako ispada da je na zaista bizaran i pomalo čudan način doznao da odlazi iz svog kluba...

Tek kada je ta informacija procurila u medije stigao mu je telefonski poziv direktora Tomislava Šerića te mu je službeno rekao da klub neće produžiti ugovor s njim.

'A eto, što da vam kažem… Svega dva dana prije tog razgovora direktor Šerić uvjeravao me da ostajem na svojoj poziciji. Naravno da me sve ovo iznenadilo, a na jedan način i šokiralo. Znate, očekivao sam barem minimum korektnosti. Svatko bi u takvoj situaciji očekivao da će se to meni prvom priopćiti', kazao je za tportal Rozić, a kao igrač i funkcioner proveo je u klubu punih 20 godina.

'Kad sam podsjetio direktora Šerića na ono što mi je prije nekoliko dana rekao vezano uz moj posao, samo je kratko rekao da nije trebalo ovako ispasti, ali da je točno sve što sam pročitao.'

No Rozić je naglasio da ga je zabolio način na koji je maknut iz kluba, ali s druge strane - nije iznenađen.

'U više navrata razgovarao sam s ljudima iz kluba i otvoreno im rekao da mi kažu ako im ne odgovaram ili ako imaju neku drugu ideju. Bio sam svjestan svega jer mi ugovor nije produžen i ako gledamo realno - nisam iznenađen… ali s druge strane, tužno je i jadno da iz medija saznam sve ovo. To me pogodilo, jer puno sam dao ovom klubu. Čak sam oprostio dio duga i bio sam spreman oprostiti još dugovanja prema meni. I onda me sve ovo zadesi…', dodao je vidno ogorčeni Rozić, a još uvijek ne zna što će raditi kad se odmori i koje će poteze povući.

'Ako me već pitate, ta priča oko investitora – s kojima traju završni pregovori – odužila se i iskreno ne znam kako će se klub izvući iz ove krize ako se to ubrzo ne riješi. Nije tajna da se igračima duguje šest plaća, da trener Sesar plaću nije vidio, da pati radna zajednica… Borio sam se da se to normalizira, a uvijek su mi govorili da sam negativan i nestrpljiv', završio je Rozić.