Hrvatska
Razočarani Zdovc poslao jasnu poruku svojim mladim igračima

Razočarani Zdovc poslao jasnu poruku svojim mladim igračima

Autor: Paulo Sarić

Ovdje sam zadnji put sjedio kada sam osvojio Kup.

Cedevita je, možda teže od očekivanog, ali na kraju ipak rutinski svladala Jazine i zadržala stopostotan učinak u HT Premijer ligi. Iako su u Zadar došli bez trojice bitnih igrača, momci Jurja Zdovca u drugome su poluvremenu prelomili utakmicu i došli do uvjerljive pobjede. Zanimljivo, na koncu je zadovoljniji od dvoje trenera bio zadarski stručnjak na klupi domaće momčadi koja, unatoč tome što i dalje ne zna za pobjedu, pruža igra iznad očekivanja dok je trener Zagrepčana kritičnije gledao na nedjeljni dvoboj.

- Na kraju smo ipak dobili. No, nije bilo lagano. Rezultat nije realan. Pozitivno je što se nitko nije povrijedio. Čestitam kolegi na dobroj utakmici te mu želim puno sreće u nastavku sezone – kazao je na konferenciji za medije nakon utakmice Jurij Zdovc.

Potom je trener Cedevite, više razočaran nego ljut, posao jasnu poruku svojim mladim igračima:

- Ovo je bio još jedan dokaz da ako ne shvatiš susret ozbiljno, imaš problema sa svakim. Protiv nas svi žele pokazati da znaju igrati. Za mene kao trenera ovakve su utakmice najteže. Starije igrače trebam dodatno motivirati, a izgleda da mlade moraš moliti da bi gospoda igrala. Ne znam što bih rekao… Nije ni njima lako. Ipak, očekujem puno više. Prvenstveno u smislu želje i volje – oštro je slovenski stručnjak opomenuo svoje mlade igrače.

Pritom nije htio ikoga imenovati, ali je svakome tko je gledao utakmicu bilo jasno na koga se referirao. Iako mu se ni neki suigrači nisu pretrgli od inicijative, prednjačio je Nik Slavica koji je u pojedinim trenucima izgledao kao da ga se puškom natjeralo na parket.

Za razliku od njega domaći je strateg Neven Plantak bio zadovoljan. Jazine su u dosadašnjem dijelu sezone upisale svih šest poraza, no većini su utakmica pružile i više nego dobru igru te su triput izgubile u tijesnim završnicama. Dojam je, s obzirom na očekivanja, još i bolji ako se zna da su igrali protiv svih triju hrvatskih abaligaša.

- Imamo previše zdravstvenih problema da bismo mogli parirati ekipama poput Cedevite. I danas smo igrali bez trojice ozlijeđenih igrača. Uz to, Zrnić je tek u petak odradio prvi trening. Čestitam svojim igračima. Mislim da smo odigrali odličnu partiju. Dok smo imali pare držali smo susret pod kontrolom. Grešaka je bilo, no one se i očekuju kada sa šest igrača igrate protiv momčadi koja ih rotira desetero, a uz to je i kvalitetnija od vas. Čestitam protivniku za zasluženoj pobjedi i čestitam svojim igračima na htijenju i 25 minuta vrlo dobre igre – zadovoljno se obratio novinarima domaći trener.

Jazine su protiv Cedevite zaigrale bez svog ponajboljeg vanjskog igrača Mirze Sarajlije i još dvojice bitnih rotacijskih igrača Gorana Fodora i Josipa Gulama.

- Mi od Osijeka radimo dva na dva ili tri na tri na treningu. Iz tog smo razloga u srijedu dogovorili utakmicu sa studentskom ekipom kako bismo mogli raditi pet na pet, da bi nam se na njoj ozlijedio Gulam i slomio nos. Poteškoće su nas zadesile u nizu. No, kao što i dobrim stvarima kad-tad dođe kraj, tako dođe i lošima. Uvjeren sam da će sve doći na svoje i da ćemo početi pobjeđivati. Samo trebamo biti strpljivi. Zaista igramo dobro. Trebamo prebroditi loše rezultatsko razdoblje, biti karakterni i nastaviti raditi. Poslije kiše uvijek dolazi Sunce. Samo treba pričekati da kiša prestane padati – zaključio je trener domaćeg sastava.

Na to je netko od okupljenih novinara dodao: „Sutra će bura“. I zapuhala je. A svoje povoljne vjetrove čekaju i Jazine Arbanasi.