Hrvatska
Razvojna momčad Zadra slavila na Trsatu

Razvojna momčad Zadra slavila na Trsatu

Autor: R.I/Novi list

Prva muška liga.

Košarkaši Kvarnera 2010 poraženi na Trsatu od KK Jazine Zadar 2 rezultatom 74:83 u utakmici u kojoj su Riječani promašili čak 25 trica, javlja Novi list.

Deveti je ovo poraz Kvarnera. Mlada zadarska ekipa iskoristila je mnogobrojne promašaje i nesporazume Riječana, koji su rezultirali čestim krivim dodavanjima. 

Niti Siniši Štembergeru, koji je dosad vukao momčad, očito nije bio dan, promašio je svih 11 šuteva za tri poena, a kad se zbroji s ostalima, došlo se do čak 25 promašenih trica iz 32 pokušaja!

Dobro su domaći krenuli u susret, u prve su dvije četvrtine parirali suparniku ponajprije zahvaljujući dobroj obrani, a do prvoga su vodstva (27:26) gosti došli tek tri minute prije poluvremena. Vraćali su Tončinić i Smojver Riječane u igru, ali Šarac i Dević Obradović dovode Zadrane na plus pet na kraju druge četvrtine.

Imali su i u posljednje dvije četvrtine Kvarnerovci priliku približiti se gostima i možda preokrenuti rezultat, ali previše promašaja u ovoj utakmici definitivno ih je koštalo pobjede.

Kod Zadrana Filip Paponja je postigao 17 poena, Filip Vujičić 15. a Marko Šarac 14 poena. U redovima Kvarnera 2010 Filip Tončinić je zabio 21, Roko Delpin 16, a Andro Krstinić 14 poena.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore