Europa i Svijet
Real smijenio Lasa zbog srčanog udara, Laso odgovorio: Imam liječničku potvrdu da mogu raditi trenerski posao

Real smijenio Lasa zbog srčanog udara, Laso odgovorio: Imam liječničku potvrdu da mogu raditi trenerski posao

Autor: Branko Tabak

Oprečne informacije

Jedan od najvećih europskih košarkaških trenera svih vremena Pablo Laso više nije trener Reala

Vodstvo madridskog kluba donijelo je ovu odluku isključivo vodeći računa o zdravlju trenera koji im je od 2011. godine do kraja ove sezone donio 21 trofej uključujući i dva naslova prvaka Europe (2015. i 2018. godine). Podsjetimo, početkom lipnja Laso (55) je doživio srčani udar koji je iz korijena promijenio životne i poslovne prioritete trenera i kluba.

'Real Madrid je donio odluku da Pabla Lasa ne zadrži na mjestu trenera prve košarkaške momčadi samo i isključivo iz medicinskih razloga. Nakon srčanog udara koji je naš trener doživio prije nekoliko tjedana, Real Madrid je obavio nekoliko konzultacija s liječnicima i kardiolozima i svi su izrazili očigledan rizik za njegovo zdravlje koji nosi nastavak funkcije trenera u ovom trenutku. Prošli tjedan, Real Madrid je zatražio od Pabla Lasa da prestane voditi prvu momčad, u potpunosti poštujući ekonomske uvjete utvrđene u ugovoru. Spremni smo pratiti kako će se njegovo fizičko stanje razvijati ove sezone i ponovnu analizu situacije u ožujku ili travnju. Real Madrid smatra da bi nakon ovog akutnog koronarnog događaja, zbog kojeg je naš trener morao na operaciju i na liječenje na odjelu intenzivne njege, nedonošenje ove odluke bilo apsolutno neodgovorno. Prioritet kluba je prije svega zdravlje Pabla Lasa iz poštovanja i ljubavi prema njemu. Možemo razumjeti da je ova odluka rastužila našeg trenera, ali ništa, pa ni Real Madrid, nije iznad ničijeg zdravlja', poručili su iz kluba.

Sam Laso se oglasio danas putem Twittera i šokirao odgovorom jer su informacije o njegovoj sigurnsoti i zdravlju oprečne:

'Drago mi je što mogu sa svima podijeliti vijest da imam punu i izričitu potvrdu liječnika koji su me liječili da mogu profesionalno trenirati bilo koji košarkaški klub.'



U novu sezonu Real će povesti Pablov dosadašnji pomoćnik Chus Mateo.