Europa i Svijet
Realu niti fantastični Dončić nije pomogao u Pireju, Fener i Crvena Zvezda uvjerljivi

Realu niti fantastični Dončić nije pomogao u Pireju, Fener i Crvena Zvezda uvjerljivi

Autor: Teo Cilar

Dončiću rekord Karijere, povratak Spanoulisa, Perasu i Simonu poraz u Beogradu, Fenerbahce razbio Barcu.

Dvoboj starih rivala u Pireju završio je pobjedom Olympiacosa u produžetku kojeg je Realu donio Jaycee Carroll. Crvena Zvezda bila je uvjerljiva protiv Anadolu Efesa, a Fenerbahce Dogus je susret protiv Barcelone u Blau Grani riješio odličnom trećom četvrtinom.

Olympiacos-Real Madrid 92:83 (18:8, 16:22, 22:17, 16:25, 20:11)

Kompletna statistika utakmice

Olympiacos je povratak legendarnog Vassilisa Spanoulisa proslavio pobjedom u produžetku protiv Real Madrida. Domaćini su krenuli odlično i dobili prvu četvrtinu s 18:8. Real je do poluvremena smanjio na minus četiri, ali domaćini u posljednji period ulaze s obećavajućih plus devet. To im nije bilo dosta jer Real na krilima maestralnog Luke Dončića dolazi do produžetka. Carroll je pogodio tricu za produžetak pred sam kraj susreta, ali Olympiacos je na kraju imao dva slobodna bacanja za pobjedu, oba je promašio Georgios Printezis, ali sve je vratio u produžetku u kojem je ubacio devet od 20 poena Olympiacosa. 20 postignutih poena u pet minuta dovoljno govori o "kvaliteti" obrane kraljevskog kluba u produžetku. Printezis je ubacio 21 uz sedam skokova, Janis Strelnieks je dodao 15, a Kostas Papanikolau 14 uz osam skokova. Kod Reala najbolji Dončić s 33 poena, 6 skokova i 4 asista dok je 24 ubacio Jaycee Carroll.


Crvena Zvezda-Anadolu Efes 100:81 (29:23, 21:21, 24:18, 26:19)

Kompletna statistika utakmice

Najbolju utakmicu u sezoni odigrala je Crvena Zvezda koja je u ovom susretu pogodila 14 trica uz 50 posto uspješnosti. Nakon prvog poluvremena bilo je šest poena viška za domaćine, a onda su u drugome poluvremenu potpuno nadigrali Efes i na kraju uvjerljivo slavili s 19 pogodaka razlike. Crvena Zvezda ostvarila je drugu pobjedu u nizu u Euroligi i sada je na omjeru 4-8 dok je Anadolu Efes na loših 3-8. James Feldeine predvodio je crveno-bijele s 29 poena i četiri osvojene lopte dok je Taylor Rochestie ubacio 11 uz šest asista. Kod Efesa Bryan Dunston 16 uz četiri asista, a Zoran Dragić ubacio je 14 uz pet skokova i četiri asista. Krunoslav Simon ubacio je 6 poena uz tri skoka i asista. Crvena Zvezda igra u jako dobroj formi što i nije obećavajuće za Cibonu koja ih dočekuje u Zagrebu u ponedjeljak. 


Barcelona Lassa-Fenerbahce Dogus 68:83 (28:22, 10:17, 13:25, 17:19)

Kompletna statistika utakmice

Nakon što je Barcelona dobila prvu četvrtinu s šest poena razlike, ništa nije dalo naslutiti na uvjerljiv poraz na kraju utakmice. Fenerbahce je odigrao odlicnu obranu u drugom periodu i dozvolio domaćinima samo 10 postignutih poena što je bilo čak za 18 manje nego u prvom periodu. Fener je s poenom prednosti otišao na odmor i očekivali smo neizvjesnu utakmicu u drugom dijelu, ali gosti nastavljaju s odličnom obranom u trećoj i riješavaju susret. Fenerbahce je s 13 poena razlike ušao u posljednju četvrtinu i razliku zadržao do samog kraja. Kostas Sloukas najbolji kod pobjednika s 17 poena i pet asista, a Brad Wanamaker je ubacio 16 uz četiri osvojene lopte. Kod Barce Adam Hanga 15 poena dok je Ante Tomić bio vrlo loš te je u 11 minuta na terenu ubacio svega jedan jedini poen.