Hrvatska
Rebec želi punu dvoranu i Zadar, Sesar u finalu vidi Splićane

Rebec želi punu dvoranu i Zadar, Sesar u finalu vidi Splićane

Autor: Branko Tabak Photo: Marin Sušić HKS

Izjave nakon polufinalne utakmice Kupa Krešimira Ćosića između Cibone i Gorice:

Izjave nakon polufinalne utakmice Kupa Krešimira Ćosića između Cibone i Gorice:

Mislav Brzoja – igrač Gorice:

 Čestitke Ciboni, pokazali su malo više kvalitete. Drugi puta gubim polufinale u ovoj dvorani. Valjda će se vratiti. Šteta da nismo nastavili u ritmu iz prvog poluvremena. U drugom su nas isprobijali i ispreskakali. Mana nam je da u dvije minute ispustimo solidnu prednost. To nas prati cijelu sezonu. Morat ćemo na tome poraditi. Zadru želim sve najbolje i ostanak u ABA ligi.

Josip Sesar – trener Gorice:

 Ključ utakmice je serija 16-6 Cibone u drugoj četvrtini. Nije pomogao ni time-out. Cibona je osjetila kako treba igrati u nastavku. Cijelu vrijemo smo ih lovili, no za pobijediti Cibonu treba malo više od 21 posto šuta za tri poena. Problem su bile naše individualne greške. Razlika je to između momčadi koja igra ABA ligu i nas koji smo rang niže. Na grešku se nadoveže greška, a oni to znaju iskoristiti. Cibona je veliki favorit ovog turnira, a večeras dajem veće šanse Splitu, Zadar je opterećen sudbinom u ABA ligi.  A u finalu, rekli bi mi u Mostaru: Kaj god!

Matic Rebec – igrač Cibone:

Znali smo da neće biti lako i da nećemo prelomit utakmicu u deset minuta. Trebalo je ustrajati cijeli susret, boriti se i na kraju smo uspjeli. Što se kontinuiteta mojih igara tiče, fokus je glavni problem.
 Želja mi je u finalu vidjeti Zadar i igrati u punoj dvorani.

Ivan Velić - trener Cibone:

 Dižemo se iz utakmice u utakmice. Puno smo bolje odigrali nego jučer. Ključnim se pokazalo u ovom susretu prebacivanje Novačića s četvorke na tricu. I bili smo borbeni. Sve bitne utakmice ove sezone dobili smo obranom. Finale? Split nam je veća nepoznanica. Igraju jako dobro. Zadar je kvalitetniji i igra pred svojom publikom, no ima problem kada su očekivanja velika, tada su pod psihološkim pritiskom. Nadam se dobroj atmosferi i spektaklu. Nemam želju za finale, volim vruće atmosfere, možda zbog toga Zadar, ali…