Regija
Regionalni mercato: Nova imena u Partizanu, Budućnosti i Crvenoj zvezdi

Regionalni mercato: Nova imena u Partizanu, Budućnosti i Crvenoj zvezdi

Autor: Branko Tabak

ABA

Aleksa Avramović je novo pojačanje Partizana. Reprezentativac Srbije, rođen 25. listopada 1994, u Obradovićevu momčad stiže iz španjolskog Estudijantesa. U karijeri je igrao za Unicaju, Varese, Borac iz Čačka i OKK Beograd.

U sezoni 2020/21, novi bek crno-bijelih je na 36 utakmica u ACB ligi imao prosjek od 16,4 poena i 3,5 asistencija po utakmici..

Avramović je s Partizanom potpisao dvogodišnji ugovor.

U natjecateljskoj sezoni 2021/22. Cedevita Olimpija moći će računati na 175 centimetara visokog Marcusa Keena na poziciji organizatora igre. Neka vas ne zavara njegova visina jer Keenea smatraju izvrsnim strijelcem koji je u dresu estonskog Kaleva u VTB United ligi prošle sezone postizao čak 20 poena po utakmici i tako bio najbolji strijelac u ovom moćnom natjecanju.

Jacob Wiley, Amerikanac s putovnicom Sjeverne Makedonije, novi je igrač podgoričke Budućnosti. U pitanju je 203 cm visok košarkaš koji se podjednako dobro snalazi na pozicijama četiri i pet, a njegovu igru krase borbenost, eksplozivnost i atraktivna zakucavanja. 

Ima i NBA iskustvo jer je na početku karijere nastupao za Brooklyn Netse.dok je Euroligu igrao u dresovima Gran Canarije i Panathinaikosa