Hrvatska
Regionalno okupljanje najperspektivnijih "južnjaka" u Šibeniku

Regionalno okupljanje najperspektivnijih "južnjaka" u Šibeniku

Autor: Saša Ćirić

Sveti Nikola ovim mladićima neće donijeti šibu.

U Šibeniku će se ovog četvrtka održati dvosatno okupljanje regionalne selekcije igrača rođenih 2003. godine i mlađih. Južnjake će na Baldekinu okupiti koordinator Mladen Erjavec sa svojim suradnicima, a dvosatni pokazni trening će se održati u dvorani na Baldekinu.

Pozvano je 25 momaka, a najviše (šestoricu) je dao KK Split. Žuti će u Šibenik poslati Antonija Šantića, Mateja Cikojevića, Francesca Tritellu, Špiru Alfirevića, Ivana Bošnjaka i Duju Lisicu. Kadete Zadra će predstavljati Duje Brala, Krševan Klarica, Amel Modrić, Lovre Klarić i Maksim Matulina, a društvo će im praviti dva mladića iz ABC-a, Antonio Franov i njegov imenjak Antonio Sikirić. Šibensku županiju će također predstavljati sedam igrača, ali podijeljenih na tri kluba. Trojac iz GKK Šibenik čine Juraj Pleadin, Antonio Klarin i Frane Antić, dok iz redova OKK Dražen Petrović dolazi zlatni kadet Tomislav Ivišić u društvu svog brata Zvonimira te Petra Šarića. Sedmi kadet sa šibenskog područja je DOŠK-ov Mate Goreta. Dvojicu igrača daje KK Dubrovnik, a to su Jakov Vujičić i Luka Kriste. Po jednog predstavnika imaju makarska Amfora (Toma Filipetti), Kaštela (Antonio Klepo), a iz Posušja će doći mladi Nikola Lebo.

Ovakva druženja svakako pomažu mladim košarkašima da se upoznaju sa svojim vršnjacima iz drugih klubova, a ujedno mogu doći do nekih novih saznanja i iskustava.