Hrvatska
Regija
Repeša i Pardubice u drugoj četvrtini slomili Furnir

Repeša i Pardubice u drugoj četvrtini slomili Furnir

Autor: Krešimir Galić Photo: KK Furnir Dubrava

Alpe Adria Cup

U prvom kolu A skupine Alpe Adria Cupa Kvis Pardubice su slavile u Dubravi kod Furnira 96:73. Dubravaši su sredinom druge četvrtine bili u egalu 28:28,  a onda su gosti iz Češke uz osam zabijenih trica u prvom poluvremenu do odmora napravili seriju 28:4 i imali +24 (56:32). U nastavku smo gledali rastrčanu košarku u kojoj su priliku dobili i igrači koji imaju manju minutažu u prvenstvima Hrvatske i Češke.

''Drago mi je da sam nakon dužeg vremena došao u Zagreb i Dubravu i da smo protiv dobro vođene momčadi koja ima 2-0 u Hrvatskoj uvjerljivo pobijedili. Svi igrači su imali minutažu što je vrlo važno  s obzirom da nas u subotu čeka Nymburk. Utakmici smo pristupili ozbiljno kao i svakoj u prvenstvu i to se vidjelo na parketu.''..kazao je Dino Repeša, trener Pardubica

''Lošije smo krenuli u utakmicu i to se nećemo smjeti dopustiti u subotu kada igramo s prvacima Češke. Uz respekt prema Furniru najvažnije da smo slavili na startu AAC-a i sada se okrećemo domaćem prvenstvu''..kaže centar Pardubica Robert Rikić.


''Ekstra loša druga četvrtina s naše strane što je momčad kvalitete Pardubica iskoristila i napravila razliku koja je ostala do kraja utakmice. Ono što je važno i što smo znali da će se dogoditi je činjenica da su naši mladi igrači vidjeli s kojom energijom i snagom bi morali igrati. Ovo nam je škola, a vjerujemo da ćemo iz utakmice u utakmicu biti bolji''..kazao je trener Furnira Jeronimo Šarin čiju momčad već u petak očekuje gostovanje u Splitu u 3.kolu HT Premijer lige.

''Imali smo jako dobar ulazak u utakmicu i sve ono što smo se dogovorili smo odigrali. U toj završnici druge četvrtine pali smo u koncentraciji i energiji i dali su nam gotovo 40 poena u drugoj četvrtini. Teško se bilo vratiti, a nama je ovo kao najmlađoj momčadi u ligi veliko iskustvo i nadamo se da ćemo igrati bolje iz utakmice u utakmicu''..dodao je Kenan Karahodžić.

KVis Pardubice su u konačnici ubacile 14 trica i imali 19 skokova više a predvodio ih Michal Svoboda (20). David Pekarek je dodao 16, a Mateo Čolak 12. Kod Furnira koji idućeg tjedna gostuje u Poljskoj (Dabrowa) prvo ime Tai Hollingsworth (19). Karahodžić je ubacio 10, a Filip Kalajžić 9. Minute (7) na lijepi način iskoristio je i kadet Ivan Jurić (4p, 2s).