Hrvatska
Repeša najavio Borac uz riječi: Dosta iznenađenja se događa tijekom blagdana iz razloga što fokus pada

Repeša najavio Borac uz riječi: Dosta iznenađenja se događa tijekom blagdana iz razloga što fokus pada

Autor: KK Cibona KK CIbona Photo: Cedevita Olimpija/Filip Barbalic

U sklopu 14. kola AdmiralBet ABA lige, Cibona u Draženovom domu dočekuje Borac na otvaranju drugog kruga.

Utakmicom u Ljubljani završen je prvi krug regionalne AdmiralBet ABA lige, a u 13 utakmica Cibona je upisala pet pobjeda i osam poraza. Cibona je kroz prvi krug odradila čak devet gostujućih utakmica te tek četiri domaće, što znači da u drugom krugu gledamo devet utakmica pod ‘Tornjem’. 

Prva od tih devet domaćih utakmica je ona protiv Borca koja će se odigrati u četvrtak, 28. prosinca u 19:00 sati. U prvoj međusobnoj utakmici ove sezone odigranoj u Čačku, slavio je Borac rezultatom 86-79. Bila je to prva pobjeda Borca u sklopu regionalne lige protiv Cibone nakon šest poraza u posljednje tri sezone.

‘Nakon kratke pauze slijedi nam jako važan susret protiv Borca. Generalno, jedno prijašnje iskustvo je da se dosta iznenađenja događa tijekom blagdana iz razloga što fokus pada, a što nije neobična stvar. Mi moramo biti toga svjesni, i shvatiti ovo kao jednu veliku šansu i priliku da dođemo do novih bodova pred našim navijačima. Borac je ekipa na pobjedu od nas, s kvalitetnim strancima kao što su Birts, Franklin i Segu, pa imaju spoj mladosti i iskustva Tomašević-Rebrača, a pod košem je Tasić koji širi reket. Sigurno nas očekuje jedna zahtjevna utakmica, međutim kao što sam rekao, ovakve prilike se ne smiju propustiti i siguran sam da uz pomoć naših navijača možemo doći do nove pobjede.’ - rekao je Dino Repeša, trener KK Cibona.

Ekipa koju s klupe vodi Dejan Mijatović ove sezone stoji jako dobro u regionalnom natjecanju, ostvarili su kroz prvi krug šest pobjeda te su omjerom izjednačeni s Megom koja drži posljednje playoff mjesto. Cibona će prije svega tražiti pobjedu, a onda kako utakmica bude odmicala, a ako rezultat to bude dopuštao i pobjedu s minimalno osam poena razlike koja bi značila bolji međusobni omjer na kraju sezone.

‘Sigurno je da nas očekuje zahtjeva utakmica protiv Borca, dobro posložene ekipe. Igraju jako dobro ove godine, ali kad pogledamo tablicu, mi smo tu negdje. Što se tiče nas, unatoč porazu od Cedevite Olimpije, mislim da smo u dobrom ritmu, dobro radimo i spremni dočekujemo utakmicu. Ovim putem bih htio pozvati i navijače da dođu u što većem broju, da nas podrže i da zajedno bodove ostavimo u Zagrebu.’ - rekao je Domagoj Proleta, igrač KK Cibona.

Utakmica se igra u četvrtak u 19:00 sati u Košarkaškom centru Dražen Petrović, a ulaznice se mogu kupiti putem platforme ulaznice.hr, ili na blagajni dvorane uoči početka.


Standings provided by Sofascore