Europa i Svijet
Hrvatska
Repeša nemoćno gledao kako mu "šminkeri" srljaju u poraz

Repeša nemoćno gledao kako mu "šminkeri" srljaju u poraz

Autor: Paulo Sarić

Bivši hrvstaki izbornik sve dalje od finala talijanskog prvenstva

Bez pomoći Simona i Raduljice, EA7 Emporio Armani iz Milana nije uspio ponoviti prošlu utakmicu i slaviti u gostima u Tridentu. Trentino je predvođen izvrsnim Portugalcem Betinhom  na domaćem terenu svladao Repešinu momčad sa 88-64 i došao na korak do finala.

Već je prvi koš domaćina pokazao u kojem će smjeru ići večerašnja utakmica za iskusnog Joãa Gomesa. Lijep izlazak iz bloka i trica za prednost svoje momčadi. No, prva je dionica protekla u izjednačenoj igri, te su se obje momčadi izmjenjivale u vodstvu. Tako je bilo sve do 12. minute kada Orlovi rade seriju 14-2 i odlaze na 13 razlike. Gosti su nakratko smanjili zaostatak, sve dok Zelenorćanin nije ponovno ubacio u brzinu više.

Svako odvajanje domaćina imalo je njegov potpis, a sredinom treće odveo je svoju momčad na velikih plus 18. Granicu od 20 poena probio je Hogue u 22. minuti, a bivši hrvatski izbornik mogao je samo nemoćno gledati igru svoje momčadi. Nedovoljna agresivnost prema košu i ogroman broj izgubljenih lopti nisu davali gostima veliku šansu za preokret, čega je i Repeša bio svjestan. Kalneitis i Hickman su do kraja susreta pokušavali individualnim rješenjima, no Milano nije uspio prići na jednoznamenkasti zaostatak i učiniti susret zanimljivim. Gomes je nastavio trpati, a kada je ukrao loptu i zakucao u kontri za povratak na plus 20 slavlje je moglo započeti. Do kraja susreta vrijedi zabilježiti ovacije domaće publike upućene portugalskom košarkašu koji je odigrao jednu od najboljih partija ove sezone.

Uz Betinha koji je je zabio 21 koš i dodao deset skokova, domaćina je do povećanja vodstva u seriji vodio Shields sa 16 poena, dok je u redovima desetkovanih gostiju prednjačio Kalneitis sa 14 koševa i sedam uhvaćenih lopti.

Šminkeri se nalaze u nezahvalnoj situaciji te do kraja serije nemaju pravo na kiks. Pozitivna stvar za njih je što dvije od potencijalne tri preostale utakmice igraju na domaćem terenu. Prvu već u petak u 20.45h.