Europa i Svijet
Hrvatska
Repeša vratio break, ozljeda Simona

Repeša vratio break, ozljeda Simona

Autor: Paulo Sarić

Ozljeda Simona, pobjeda Milana

Lišen pomoći Krunoslava Simona koji je ozlijedio kvadriceps desne noge za vrijeme prvog poluvremena druge utakmice polufinala doigravanja prvenstva Italije, EA7 Emporio Armani bivšeg hrvatskog izbornika slavio je u gostima u Tridentu rezultatom 66-87 i smanjio zaostatak u seriji na 1-2.


Momčad Jasmina Repeše našla se u nezahvalnoj situaciji nakon dva domaća poraza i pobjeda kod Trentina im je bila imperativ ukoliko su željeli ostati u borbi za treći trofej ove sezone. Šminkeri su izvrsno otvorili susret i serijom 16-3, u koju su ugradili tri trice, vrlo rano stvorili dvoznamenkastu prednost. U 12. minuti susreta košem Mačvana gosti su se odvojili na najvećih do tada najvećih 15 razlike i premda im se uskoro šut za tri poena vratio u statistički češće vidljive okvire, na poluvrijeme su otišli sa deset koševa prednosti.

U trećoj četvrtini se nastavilo u istom ritmu. Trentino bez raspoloženog junaka druge utakmice Aarona Crafta nije mogao zaprijetiti raspoloženoj momčadi Jasmina Repeše, a kada bi i povezali nekoliko dobrih akcija gosti su znali odgovoriti. Kalneitis je tricom dvije minute prije kraja odveo svoju momčad na maksimalnih 24 razlike i zaključio utakmicu.

Najefikasniji u redovima pobjednika bio je Davide Pascolo koji je iskoristio povećanu minutažu radi ozljede Krunoslava Simona i ubacio 17 poena, dok je 16 dodao Hickman. Andrea Cinciarini je podijelio osam asistencija i time se približio pomoćnom treneru Cedevite, Gianmarcu Pozzeccu, na drugom mjestu vječne ljestvice u doigravanju na samo devet dodavanja zaostatka. Bolji od ostalih u redovima domaćina bili su Hogue i Flaccadori sa 16, odnosno 14 koševa.

Četvrta utakmica u kojoj će momčad Armanija imati priliku vratiti prokockano na domaćem terenu igra se u srijedu u Tridentu sa početkom u 20.45 sati.