Hrvatska
Repriza dvoboja s početka ožujka: Zadar protiv Šibenke isprao gorak abaligaški okus, liga za prvaka se zahuktava

Repriza dvoboja s početka ožujka: Zadar protiv Šibenke isprao gorak abaligaški okus, liga za prvaka se zahuktava

Autor: Saša Ćirić Photo: Zvonko Kucelin/KK Zadar

HT Premijer liga.

Zadar je u drugom kolu Lige za prvaka na domaćem parketu svladao Šibenku rezultatom 89-64.

Bila je to preslika utakmice s početka mjeseca u kojoj je Zadar, kako bi Amerikanci rekli, "manhandlao" mlađu i fizički inferiorniju momčad Šibenke. Razlika je stvorena već u prvoj četvrtini, a najzaslužniji za to bio je zadarski Amerikanac Juan Davis. Snažni krilni centar je bio iznimno raspoložen i u šutu i pod košem, realiziravši gotovo sve situacije u koje su ga suigrači doveli. S druge strane, momčad Damira Milačića je od starta imala problema u protoku lopte, a najviše je u toj konstelaciji snaga "patio" omaleni razigravač Srđan Brocić. Strateg Šibenke je pokušao odgovoriti visokom petorkom s Jurom Pleadinom na jedinici, ali ni to nije pomoglo. Danijel Jusup je lako rješavao probleme pred koje ga je stavljao suparnik, koji već gotovo puna dva mjeseca ne može računati na svog kapetana i najboljeg igrača Pavu Paića. Već do kraja prve dionice Zadar je bio na dvoznamenkastoj prednosti (27-16), što je do poluvremena naraslo na +19 (55-36). Jusup je po dobrom starom običaju u drugom poluvremenu odmarao Luku Božića, pa su glavne uloge preuzeli igrači s klupe. Rezultat nije puno varirao u nastavku, Zadrani su ponajprije obranom spriječili bilo kakvo rezultatsko približavanje Šibenčana. No, čak i u takvoj situaciji, nisu imali odgovora na raspoloženog Jakea Kakara, koji je ubacio čak sedam od deset šibenskih trica. Prolaznu ocjenu u gostujućim redovima imaju i Patrik Jambrović te mladi centar Matej Perković. Kod Zadra su svi igrači osim kapetana Marka Ramljaka upisali nastup, dok je Milačić dao priliku svim svojim izabranicima.

Domaće su do pobjede predvodili Davis (22 poena), Čampara (17 poena, 5 trica), Lakić (12 poena, 9 asistencija) te Drežnjak (12 poena, 6 skokova). Kod Šibenke su prednjačili Kakar (21 poen, trice 7-9), Jambrović (19 poena, 7 skokova) i Perković (10 poena, 6 skokova).

Treće kolo Lige za prvaka je na rasporedu sredinom idućeg tjedna, Zadar u srijedu dočekuje Cedevitu Junior dok Šibenka dan ranije ide na novo teško gostovanje u Split.

">