Hrvatska
Retro dresovi KK Zadar s potpisom Macrona

Retro dresovi KK Zadar s potpisom Macrona

Autor: KK Zadar

Novi tehnički sponzor.

Macron, vodeći međunarodni proizvođač sportske odjeće, pojačao je svoju prisutnost na hrvatskoj košarkaškoj sceni zahvaljujući suradnji s KK Zadar. Klub bogate povijesti iz Zadra, koji u svojoj povijesti ima 6 naslova prvaka Jugoslavije, 2 naslova HT Premijer lige, 1 Kup Jugoslavije, 7 Kupova Krešimira Ćosića i jedan naslov ABA lige. Macron i KK Zadar potpisali su trogodišnji sponzorski ugovor koji će započeti od ove sezone.

KK Zadar, klub koji je tijekom 80-ih bio vrlo uspješan u europskoj košarci, u tri navrata je došao do polufinala Kupa Koraća. KK Zadar svoje ime veže uz igrača za kojeg se smatra da je jedan od najboljih igrača u povijesti europske košarke, Krešimira Ćosića. Krešo je odrastao u Zadru, započeo je svoju uspješnu karijeru u redovima KK Zadar prije odlaska u Sjedinjene Države. Zatim se vratio u Europu i odigrao dvije uspješne sezone u Italiji s Virtusom iz Bologne. Dvorana u kojoj igra KK Zadar nazvana po Krešimiru Ćosiću.

„KK Zadar ima veliku povijest u hrvatskoj i europskoj košarci, zaista smo uzbuđeni zbog ovog partnerstva – kaže Gianluca Pavanello, izvršni direktor Macrona – Već radimo s nekoliko vodećih europskih košarkaških klubova i bit će nam čast započeti novu suradnju s klubom koji ima tako veliku povijest.”

“Drago nam je što je novi tehnički sponzor kluba upravo Macron. Oni su poznati brand, koji surađuju s dosta velikih sportskih klubova u Europi. Već na početku imamo jaku dobru suradnju s njima i mislim da ćemo imati od njih nešto što do sad nismo imali. Radit ćemo na tome da odnosi s Macronom, svakim danom budu sve bolji i da sve što imamo s njima bude na najvećoj mogućoj razini,” komentirao je novu suradnju direktor Željko Žilavec.