Time-out
Retro dresovi za dvije velike Alkarove obljetnice

Retro dresovi za dvije velike Alkarove obljetnice

Autor: L.T. Photo: KK Alkar

Neka dođu!

'U 2025. obilježit ćemo 70 godina Alkara,  a ove godine s ponosom obilježavamo 40 godina od jednog od najslavnijih trenutaka u povijesti KK Alkara – legendarnog finala Kupa 1984. protiv KK Bosne! 

Taj susret ostat će zauvijek urezan u sjećanje naših navijača, kada se dotada mali, ali hrabri Alkar suočio i pobijedio neke od najvećih jugoslavenskih košarkaških divova toga vremena', objavio je KK Alkar na društvenim mrežama i nastavio:

'Sinjsko srce, borbenost i viteštvo koje su igrači pokazali na terenu učinili su taj finale više od same utakmice – postali su simbol našeg identiteta. Ta sezona donijela je vrhunac klupske povijesti te inspirirala generacije mladih košarkaša u Sinju i šire.

Duh tog finala živi i danas, a naši retro dresovi koje predstavljamo ove sezone bit će posvećeni upravo ovom najslavnijem dijelu sinjske košarkaške povijesti. Ovi dresovi ne predstavljaju samo komad sportske opreme, već su podsjetnik na snagu volje, zajedništvo i ljubav prema košarci koju KK Alkar nosi već desetljećima.

Vjerujemo da će sinjski košarkaši i ove sezone časno nositi ove posebne dresove, baš kao što su to činile generacije prije njih.

Neka dođu!'